Handball_the_ball 

Rukometašice Budućnosti evropske prvakinje
 
Rukometašice podgoričke Budućnosti osvojile su danas titulu evropskog prvaka, pošto su u revanš meču Lige šampiona na svom terenu pobedile mađarski Đer sa 27:25 (13:12).
U prvom meču u Mađarskoj Đer je pobedio Budućnost sa 29:27, ali je titula pripala Podgoričankama, jer su postigle više golova u gostima.
U ne naročito lepoj, ali veoma neizvesnoj utakmici u prepunoj dvorani Morača u Podgorici pobednik se nije znao do poslednje sekunde.
Budućnost je imala prednost od četiri gola u 50. minutu (24:20), ali je Đer uspeo da dođe do 25:24.
Tek golom desnog krila Radmile Miljanić i pivotmena Ane Đokić iz kontranapada Budućnost je došla do prve titule u Ligi šampiona, koja je čekana u Podgorici više od 25 godina.
Najefikasnija u timu Budućnosti bila je Katarina Bulatović sa osam golova, a istakla se i Miljanićeva sa sedam golova, dok su u timu Đera najbolje bile Anita Gorbic koja je postigla osam golova I golmanka Katalin Palinger.
Jedna od najboljih igračica sveta Bojana Popović osvojila je šestu titulu u ovom takmičenju.
U timu Budućnosti igrale su bivše jugoslovenske reprezentativke Bojana Popović, Katarina Bulatović, Ana Đokić, Ana Radović i veteranka Maja Savić, kao i pivotmen reprezentacije Srbije Dragana Cvijić. U ekipi Đera igrala je kapiten reprezentacije Srbije Andra Lekić.

 

Povezana vest:  Igor Butulija suspendovan na sedam meseci