aleksandar_brkovic_par_reale_1

Brković: Partizan može ponovo do Lige šampiona

 

Trener rukometaša Partizana Aleksandar Brković rekao je danas da veruje kako crno-beli mogu drugu godinu zaredom da se plasiraju u Ligu šampiona. Na danas održanom žrebu u sedištu Evropske rukometne federacije u Beču, crno-beli su izvukli Porto za rivala u polufinalu kvalifikacionog turnira.

-Protiv Porta smo igrali i prošle godine u kvalifikacijama za LŠ. Ako smo ih pobedili već jednom, ne vidim zašto ih ne bi ponovo savladali. Interesantno je da će javnost sada verovatno biti ubeđena da imamo obavezu da se plasiramo u LŠ. Ubeđen sam da mi to zaista i možemo opet da ostvarmo – rekao je Brković.

Povezana vest:  Jovana Risović pet dana pred EURO 2014: Rano je govoriti o ciljevima

Šef stručnog štaba crno-belih naveo je da je posebno zadovoljan što će Beograd biti domaćin kvalifikacionog turnira za LŠ.

-To mi je, verovatno, bio i najjači utisak odmah posle žreba. Za nas je ovo jako pozitivno, s obzirom da nećemo morati da putujemo. Igraćemo u našoj hali na Banjici i očekujem da ćemo imati sjajnu podršku publike – istakao je Brković.

Povezana vest:  Srbija pobedila Katar

Pobednik meča Partizan – Porto u finalu kvalifikacionog turnira igraće protiv boljeg iz duela Lovćen (Crna Gora) – Sloga (BiH).

-Te dve ekipe su naši protivnici po meri iz okruženja. Ipak, ovaj nokaut sistem takmičenja je specifičan i nijedna ekipa nema pravo na grešku – objasnio je on.

Brković je dodao da je Partizan, kao i njegovi rivali u kvalifikacijama, trenutno u fazi formiranja ekipe za sledeću sezonu.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, BBB putuju za Beograd, vođe navijača preventivno privedene

-Videćemo šta će biti tokom prelaznog roka, svi još formiramo timove. Doveli smo Uroša Mitrovića, on će biti pravo pojačanje. Ostaje nam da sačekamo i vidimo kakav će posao napraviti naši rivali u kvalifikacijama za LŠ – zaključio je Brković.