srbija_svedska_arena

Rukometasi Srbije poraženi na startu olimpijskog turnira

 

Rukometna reprezentacija Srbije porazom je startovala na olimpijskom turniru u Londonu izgubivši danas u prvom kolu B grupe od selekcije Španije sa 26:21 (10:14). Utakmica je odigrana u hali Koper boks pred oko 6.000 gledalaca, a sudili su Norvežani Kenet Abrahamsen i Arne Kristijansen.

SRBIJA: Marjanac, Vujin 2, Nikčević 3, Manojlović, Toskić 2, Stanić, Ilić 7, Marković, Prodanović 2, Rnić 1, Beljanski, Vučković, Čutura, Stanković 4.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Makedonci osvojili peto mesto

ŠPANIJA: Ombrados, Gurbindo 1, Rokas 3, Makeda 4, Tomas 4, Entrerios 2, Aguirezabalaga, Sarmijento 5, Aguinagalde 2, Ugalde 3, Šterbik, Kaneljas, Moros 1, Gvardiola 1.

Izabranici Veselina Vukovića propustili su odličnu priliku da pobedom nad „furijom“ širom otvore vrata četvrtfinala olimpijskog turnira.

Da li zbog treme, pritiska ili nečeg trećeg, u drugom delu meča došlo je do velikog pada u igri koji je na kraju prouzrokovao poraz. Srbija je u 19. minutu golom Ivana Stankovića došla do prednosti od 20:18, ali nakon toga sve je stalo u igri Vukovićeve ekipe.

Povezana vest:  "Ministarka odbrane" na kampu za decu

Španci su do kraja meča postigli osam, a primili samo jedan pogodak i potpuno su neutralisali sve napade srpskih rukometaša koji su u više navrata bukvalno poklanjali loptu rivalu.

Tako je srpska ekipa praktično bacila u vodu sve dobro što je uradila u prvom delu meča kada je hrabrom igrom došla do četiri gola viška.

Povezana vest:  SP ZA ŽENE 2013, Rukometašice Srbije pobedile Dansku

Današnjem meču prisustvovao je i predsednik Srbije Tomislav Nikolić u društvu čelnika nacionalnog olimpijskog komiteta.

Selekciju Srbije u drugom kolu B grupe 31. jula očekuje još jedan težak duel, pošto će joj rival biti reprezentacija Hrvatske. Taj meč igra se od 17.15.