slavlje_srbija_srb_hrv (2)

Prvenac rukometaša Srbije u Londonu
 
Rukometna reprezentacija Srbije pobedila je danas selekciju Južne Koreje sa 28:22 (12:10) u utakmici četvrtog kola B grupe olimpijskog turnira i sačuvala šanse za plasman u četvrtfinale.
Izabranicima Veselina Vukovića to je bila prva pobeda na turniru, nakon poraza od Španije, Hrvatske i Danske. Ekipa Južne Koreje doživela je četvrti poraz.
Da bi obezbedila plasman u četvrtfinale olimpijskog turnira, Srbija će morati u poslednjem kolu da savlada Madjarsku, a taj meč igra se u ponedeljak.
Srpski rukometaši danas su pružili solidnu partiju u utakmici u kojoj su, u slučaju poraza, mogli da se oproste od plasmana medju osam najboljih.
Srbija je vodila praktično tokom celog meča, iako su protivnički rukometaši zadavali dosta problema agresivnom i čvrstom odbranom.
Kao i u mnogim utakmicama do sada, svi dobri potezi srpskog tima kretali su od fanastičnih odbrana golmana Darka Stanića.
Sredinom drugog poluvremana Južna Koreja se približila na dva gola zaostatka (20:18), ali su Žarko Šešum i Marko Vujin preciznim i atraktivnim udarcima sa distance sačuvali vodjstvo.
Najefikasniji u reprezentaciji Srije bili su Ivan Nikčević i Alem Toskić sa po pet pogodaka.

 

Povezana vest:  Danas startuje rukometna Superliga Srbije za muškarce