ZENSKO_EP_Orlica_logo

Srpske rukometašice žele pobede protiv Hrvatica

 

Reprezentativke Srbije u rukometu istakle su danas da se nadaju dobroj igri i pobedama u prijateljskim mečevima sa Hrvatskom, koji će se igrati sutra u 19.00 i u subotu u 14.00 u Petrovcu na Mlavi. Ti mečevi igraće se u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo, koje će se u decembru održati u Beogradu.

Pivotmen francuskog Bezansona Slađana Pop Lazić kazala je da ekipa dobro radi i da ozbiljno shvata predstojeće mečeve protiv Hrvatica.

Povezana vest:  Tražena hitna smena predsednika Rukometnog saveza Srbije Božidara Đurkovića

-Dobro poznajemo selekciju Hrvatske. Ove mečeve shvatamo najozbiljnije i želimo da odigramo što bolje. Imamo loš skor protiv njih, ali imamo i šansu da to promenimo. Važno je da pozitivno razmišljamo i da tako dočekamo Evropsko prvenstvo – rekla je Pop Lazić.

Igračica hrvatske Podravke, Sanja Damnjanović, kazala je da su

pobede u ovim mečevima bitne zbog samopouzdanja.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Danas počinje Evropsko prvenstvo u rukometu

-Hrvatice neće biti kompletne, dolaze bez par važnih igračica, ali to nema veze jer imaju odličnu reprezentaciju. Nadam se našim pobedama – dodala je ona.

Kapiten reprezentacije Srbije Andrea Lekić istakla je da ekipa mora da obrati pažnju na igru u odbrani.

-Ovo su poslednji mečevi pred završne pripreme za Evropsko prvenstvo i vrlo su bitni za uigravanje. Moramo da obratimo pažnju na sve nedostatke i probamo da ih korigujemo. Odbrana mora da bude u prvom planu, uz naravno borbenost – rekla je Lekić.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Hrvatski navijači bez karata i pijani vraćeni sa granice