partizan_porto_8_avg_2012 (5)

Rukometaši Partizana: Idemo po prve bodove

Rukometaši Partizana pokušaće u nedelju u drugom kolu A grupe Lige šampiona protiv nemačkog Flensburga da zabeleže prve bodove u elitnom klupskom takmičenju.
Crno – beli su na otvaranju Lige šampiona poražen u gostima od ekipe Čehovski Medvedi rezultatom 38:31, a Flensburg će dočekati u Nišu.
-Flensburg je izbio u prvi plan pre nekoliko dana kada je uspeo da pobedi Kil koji u Nemačkoj nije izgubio dve godine. Radi se o jednoj od najbogatijih ekipa sa igračima koji u svojim redovima imaju reprezentativce Danske, Nemačke i Švedske. To nas, ipak, ne plaši jer i mi imamo reprezentativce Srbije koji su ponikli u Partizanu – rekao je direktor srpskog šampiona Aleksandar Blagojević.
Rukometaš Partizana Ognjen Kajganić slaže se da je Flensburg jedna od najboljih evropskih ekipa.
-Mislim da bi nam svaki bod protiv njih mnogo značio, a da bi do toga došlo, tri stvari moraju da se poklope: puna hala, da damo sve od sebe na terenu i malo sreće, a to moramo da zaslužimo. Ako se to poklopi, mislim da ćemo napraviti pravi podvig – rekao je Kajganić. 
Njegov saigrač Nemanja Ilić najavio je da će crno-beli ove sezone drugačije igrati u Ligi šampiona.
-Bilo je bitno da igramo. Ove godine se borimo za bodove. U nedelju idemo da pobedimo bez obzira na to što su oni jedan od najboljih klubova u Evropi. Sve će biti lakše uz punu halu – kazao je Ilić.
Generalni sekretar Partizana Predrag Jušković otkrio je da je na adresu kluba stiglo duplo više zahteva od kapaciteta hale. 
-Vlada veliko interesovanje, stiglo nam je oko 7.500 trebovanja, a mi smo štampali 3.500 ulaznica, nažalost utakmici neće moći da prisustvuju svi oni koji budu želeli. Puna hala i jeste dokaz toga da smo napravili pravi potez kada smo odlučila da se utakmice igraju u Nišu – rekao je Jušković.
Utakmica drugog kola A grupe Lige šampiona Partizan – Flensburg igra se u nedelju od 19 sati u niškoj dvorani „Čair“.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Niš: Počelo odbrojavanje do Evropskog prvenstva u rukometu