aleksandar_brkovic_par_reale_1

Brković: Pobedom nad Ademarom skrenuli smo pažnju na sebe

 

Rukometaši Partizana u nedelju gostuju ekipi Hamburga u 4. kolu Lige šampiona, a pred polazak na put veruju da su pobedom prošle subote nad Ademarom iz Leona uspeli da skrenu pažnju na sebe. Trener crno-belih Aleksandar Brković ocenio je da je sada mnogo drugačije i da ih više niko ne gleda samo kao turiste u najelitnijem evropskom takmičenju.

-Zbog pobede nad Leonom na sebe gledamo drugim očima, sa mnogo više poštovanja, pa u Nemačku odlazimo sa većim samopouzdanjem. Svakako da je Hamburg jedna od ekipa sa najvećim budžetom u Evropi, njihovi igrači su osvajači olimpijskih, svetskih i evropskih medalja, tako da je bespredmetno pričati o tome ko je favorit. Malo smo roviti, umorni, ali to ne sme da utiče ne našu igru – rekao je Brković.

Povezana vest:  Zvezda i Partizan obećali vrhunski rukomet u derbiju

Kapiten Nenad Maksić smatra da je ekipa konačno sazrela i da će iz utakmice u utakmicu biti sve bolja.

-Očigledna je razlika u kvalitetu igre u odnosu na prošlu godinu. Kao ekipa smo sazreli. videlo se to od početka sezone. Uigrali smo se i svaka utakmica donosi novi napredak u našoj igri – naglasio je iskusni rukometaš.

Ministarstvo omladine i sporta je na danas održanom sastanku sa upravom Partizana odlučilo da pomogne srpskom šampionu koji više neće morati da brine o najelementarinijim stvarima, kao što je plaćanje avionske karte za gostovanja.

Povezana vest:  Juniorke Srbije pobedile Dansku, za četvrtfinale sa Kongom

-Niko od nas ne zarađuje od učešća u Ligi šampiona. Naprotiv, ovo takmičenje iziskuje stalne troškove, tako da nas je ova pomoć ministarstva malo rasteretila, pa u Hamburg odlazimo bez razmi?ljanja o tome da li ćemo imati finansijskih sredstava za sledeće gostovanje. Što se motiva za ovu utakmicu tiče, neae nam nedostajati. Ne bežimo od toga da je Hamburg favorit, ali pobedili smo Ademar Leon i sada nam je samopouzdanje na mnogo višem nivou nego ranije – rekao je direktor kluba Aleksandar Blagojević.

Reprezentativni golman Mihailo Radovanović tvrdi da su crno-beli već dokazali da mogu da naprave iznenađenje.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Hrvatski navijači bez karata i pijani vraćeni sa granice

-Još u Čehovu smo videli da možemo da se nosimo s najtežim protivnicima. Samo je bilo pitanje vremena kada ćemo neku ekipu i dobiti. Uspeli smo to sa Ademar Leonom, pa tako možemo i druge. Ne garantujemo i ne obećavamo pobedu, ali svi ćemo se boriti za to – poručio je Radovanović.

Generalni sekretar kluba Predrag Jušković dodao je da Partizan još nije dobio kaznu od EHF-a zbog navijačkih nereda na utakmici 2. kola u Nišu, ali je siguran da će besprekorna organizacija na meču sa Leonom znatno ublažiti očekivanu kaznu. Utakmica između Hamburga i Partizana na programu je u nedelju od 16 sati.