boskovic_kzn_vrnjacka_banja_28_nov

Bošković: Želimo da posle EP devojčice zavole rukomet

 

Selektor zenske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je danas da je njegov glavni zadatak ne Evropskom prvenstvu da dobru formu igračica iz klubova pretoči u nacionalni tim.

-Na raspolaganju imam sjajne igračice. Andrea Lekić je imala dobru polusezonu u Đeru, jednoj od najjačih evropskih ekipa, Sanja Damnjanović je drugi strelac Lige šampiona. I ostale devojke su bile sjajne ove jeseni u svojim klubovima, tako da je naš prevashodni zadatak da pretočimo tu klupsku formu u reprezentativnu – rekao je Bošković.

Povezana vest:  EP 2010 DANSKA I NORVEŠKA, Završnica EURO 2010 - Poznati mogući protivnici Srbije u baražu za SP 2011

On je naveo da će reprezentativke odraditi još jedan trening u Vrnjačkoj Banji pred važnu proveru u petak sa Rumunijom u Pančevu.

-Koče nas sitne povrede, ali se trudimo da devojke poštedimo i odmorimo za napore, koji ih čekaju. U tom cilju, one će danas ići i na tretman u hiperbaričnu komoru. Trudimo se da pratimo trendove i iskoristimo fantastične uslove koji su nam na raspolaganju – kazao je Bošković.

Selektor je dodao da je glavni cilj da posle EP što više devojčica počne da trenira rukomet.

Povezana vest:  Lapčević zadovoljan priprema za EP

-Tek u januaru ćemo videti rezultat, koji smo ostvarili. To nije samo medalja ili zarađeni novac. Glavni cilj je koliko će devojčica od narednog meseca početi da trenira rukomet po srpskim gradovima. To je ono za šta se borimo u Areni – zaključio je Bošković.

Nakon debija na EP u Danskoj i Norveškoj 2010, drugo učešće na prvenstvu Starog kontinenta imaće standardna srpska reprezentativka Slađana Pop Lazić.

-Stigao nas je umor, jer smo u Aranđelovcu vredno radile na kondiciji. Sada je intenzitet treninga smanjen, jer se približava prvenstvo. Meč sa Rumunkama biće pravi test da vidimo gde smo i kako smo trenirale ovih 10 dana – rekla je Pop Lazić.

Povezana vest:  Uspešna evropska subota

Predsednik Opštine Vrnjačka Banja, Boban Đurović, priredio je danas prijem za stručni štab i rukometašice Srbije i izrazio nadu da će reprezentacija ponoviti uspeh muškog tima iz januara ove godine.

Evropsko prvenstvo u rukometu za žene biće održano od 4. do 16. decembra u Beogradu, Novom Sadu, Vršcu i Nišu.