ZENSKO_EP_Orlica_logo 

EP ŽENE 2012
Duenjas: Promena odbrane donela pobedu
 
Trener rukometašica Španije Hose Duenjas izjavio je da je promena sistema odbrane koji je njegov tim učinio u drugom delu drugog poluvremena doneo pobedu nad reprezentacijom Nemačke.
Španija je večeras u Novom Sadu savladala Nemačku rezultatom 23:20 u 1. kolu C grupe šampionata Evrope koji se održava u Srbiji.
Duenjas je na konferenciji za novinare rekao da je Španija postigla značajnu pobedu istakavši da je uvek na velikim takmičenjima važno ostvariti uspeh na startu.
-Imali smo dosta problema zbog povreda pojedinih igračica i zbog brojnih isključnja u prvom poluvremenu. Međutim, kada smo promenili igru u odbrani to je odmah dalo rezultat – rekao je Duenjas.
Selektor rukometašica Nemačke Hajne Jensen je naveo da je njegova ekipa pružila razocaravajuću partiju u poslednjih 15 minuta meča.
-Veći deo utakmice, nekih 45 minuta, igrali smo dobro, ali smo u poslednjoj četvrtini meča sve upropastili – rekao je Jensen, dodajući da njegove igračice treba što pre da zaborave ovaj poraz i da se okrenu pripremi za narednu utakmicu.
Povezana vest:  Radnički dominatno do novih bodova