srbija_norveska (7) boskovic

Bošković: Od nas zavisi rezultat meča sa Ukrajinom

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković izjavio je danas da u sutrašnjem meču protiv Ukrajine na Evropskom prvenstvu u Srbiji sve zavisi od njegovog tima. 
-Ukrajina može da pobedi svakog i da izgubi od svakog. Moramo da budemo mnogo oprezni. Dobro ćemo se spremiti, ali sve zavisi od nas. Ako ponovimo igru iz drugog poluvremena utakmice s Norveškom, nećemo imati problema – rekao je Bošković novinarima u Kovilovu. 
Srbija je juče počela takmičenje porazom od četvorostrukog uzastopnog evropskog prvaka, kao i svetskog i olimpijskog šampiona Norveške. Domaće igračice su na poluvremenu gubile pet razlike, ali su pred kraj drugog izjednačile da bi na kraju bile poražene sa 28:26. 
-Na svakom koraku se videlo koliko su devojke želele pobedu. Bile su možda malo preopterećene i osećale su grč zbog prevelike želje da pokažu sve… Igrali smo, međutim, protiv najbolje reprezentacije na svetu koja je znala da iskoristi svaku našu grešku – rekao je Bošković. 
Selektor je kazao da mu je ipak žao što je Srbija izgubila. 
-Publika nas je bodrila, devojke su se borile zbog njih i žao nam je zbog poraza. Ako u nastavku takmičenja budemo igrali kao u drugom poluvremenu, nećemo imati problema ni sa Ukrajinom ni sa Češkom, a posle ni sa ostalim reprezentacija. Ne sumnjam da će tako biti – rekao je Bošković. 
Srbiju je u Areni gledalo oko 3.000 ljudi, što je dobro za ženski rukomet, ali malo da se izbegne osećaj potpuno prazne hale. 
-Očekujem više ljudi u narednim utakmicama, ali mi ne smeta i ako dođe manje. I jedan čovek da bude na tribinama, mi ćemo ginuti kao da ih je sto hiljada – rekao je Bošković. 
Srbija sutra igra protiv Ukrajine.

Povezana vest:  Nedeljko Vučković: Teško je reći ko će u finale