Dragan_Adzic_200
EP ŽENE 2012
 Adžić: Plasman u polufinale ogroman uspeh
 
Selektor rukometašica Crne Gore Dragan Adžić izjavio je večeras da je plasman u polufinale prvenstva Evrope, koji je njegova ekipa već obezbedila, „ogroman uspeh za jednu malu zemlju kao što je Črna Gora“.
 -Pre ove utakmice smo obezbedili polufinale, što je posle Olimpijade drugo veliko takmičenje gde stižemo do same završnice – rekao je Adžić.
 On je kazao da je utakmicu sa Nemačkom iskoristio da sve igračice dobiju priliku da što više vremena provedu u igri i da će na isti način iskoristiti i naredni meč sa Španijom.
 Na novinarsko pitanje da li će Crna Gora juriti prvo mesto u grupi, Adžić je odgovorio da njegova ekipa ni do sada ništa nije jurila, pa neće ni u utakmici sa Španijom.
 -Mi smo na Evropsko prvenstvo došli da bi odigrali što veći broj utakmica i evo, sigurno je da ćemo odigrati maksimalno mogući broj – rekao je Adžić.
 Selektor Nemačke Hajne Jansen bio je prezadovoljan zbog pobede njegovih rukometašica.
 -Odigrali smo odlično, posebno u prvom poluvremenu i sredinom drugog, kada smo uspeli da se odupremo Crnogorkama koje su serijom od četiri gola zaredom došle na zaostatak od tri gola i zapretile potpunim preoketom – rekao je Jansen, dodajući da njegove izabranice što pre treba da zaborave pobedu nad Crnom Gorom i da se okrenu pripremi naredne utakmice u kojoj se sastaju sa Rumunijom.
 Rukometašice Nemačke večeras su u Novom Sadu savladale Crnu Goru rezultatom 27:20, u drugoj utakmici 2. kola F četvrtfinalne grupe prvenstva Evrope.
 
Povezana vest:  Partizan opet izgubio od Nanta