RUMUNIJA - MADJARSKA

EP ŽENE 2012

Mađarice pobedom nad Rumunijom stigle do polufinala

Rukometašice Mađarske ubedljivo su večeras u Novom Sadu savladale reprezentaciju Rumunije rezultatom 25:19 (14:12) čime su obezbedile plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

Rumunke su bile ravnopravan, pa i bolji rival tokom većeg dela prvog poluvremena, jer su bile konstantno u vođstvu od dva do četiri gola.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Hrvatski mediji: Sami smo krivi za poraz od Srbije

Međutim, u poslednjih pet minuta prvog poluvremena Mađarice su prvo izjednačile, a onda i potpuno preokrenule rezultat, da bi na odmor otišle sa dva gola u plusu.

Kako su završile prvo, Mađarice su u istom stilu počele i drugo poluvreme. Brzo su otišle na pet golova razlike i po dešavanjima na terenu bilo je jasno da je pobednik meča već tada bio rešen.

Povezana vest:  4. KOLO SRL ZA MUŠKARCE, Bez iznenađenja u Beogradu

Do kraja Mađarice su samo povećale prednost i to najviše zahvaljujući sjajnom golmanu Evi Kiš, koja je briljirala na golu o čemu svedoči i činjenica da su Rumunke u drugom poluvremenu postigle samo sedam golova.

MAĐARSKA: Her, Kiš, Triščuk 1, Verten 7, Čužančik 3, A. Kovačik, Vince, Bulat , Čabo, Gerbic 6, Klivinji 1, Samoranski 2, Redei-Šoš, Bodi , Čekereš, M. Kovačik 4.

Povezana vest:  Poraz Srbije na gostovanju u Austriji

RUMUNIJA: Smedesku, Tolna, Takalie, Pintea, Nečita 6, Neagu 6, Bradeanu 1, Stanka 3, Manea, Meirosu 1, Kurea 1, Dinka 1, Vadineanu, Ungureanu, Đeđer, Parašćiv.