ceremonija_(4) 
EP ŽENE 2012
Rukometašice Crne Gore osvojile zlatnu medalju na EP  

 

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore prvi put u istoriji osvojila je titulu šampiona Evrope pošto je večeras u finalu posle drame i dva produžetka savladala Norvešku sa 34:31 (24:24, 12:11).

Utakmica jhe odigrana u Beogradskoj areni pred 7.000 gledalaca, a sudili su Španci Marin Ljorente i Garsija Seradilja.

CRNA GORA: Barjaktarović 17 odbrana, M. Vukčević, Miljanić 3, Pavićević 2, Radičević 5, Đokić 1, Despotović, Jovanović 2, A. Bulatović 2, Klikovac, S. Vukčević, Tosković, Nikčević, Lazović 1, K.Bulatović 8, Knežević 10.

Povezana vest:  OKS podržava kandidaturu Srbije za SP za žene 2013.

NORVEŠKA: Haraldsen16 odbrana, Solberg, Naes, Oftadal, Alštad 11, Loke 5, Brejvang 1, Lunde-Borgersen, Edin 4, Solberg, Frafjord, Bjorndalen 2, Suland 3, Haraldsen, Koren 2, Gose 1, Jakobsen, Herem 2.

Isključenja: Crna Gora 7 (14 minuta), Norveška 2 (četiri minuta).

Sedmerci: Crna Gora 4/4, Norveška 2/2.

mne_nor (2)

Došao je i kraj dominacije Norvežanki u evropskom rukometu. Posle četiri uzastopne titule Norvežanke su večeras u Beogradskoj areni morale da predaju krunu sjajnim Crnogorkama, koje su nošene podrškom sa tribina ostvarile istoirjski trijumf.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Ilić MVP, Stanić najbolji golman Evropskog prvenstva

I ne samo što su pokorile Stari kontinent, nego su se revanširale Norvežankama za poraz u finalu Olimpijskih igara u Londonu.

Mnogo je junakinja crnogorskog trijjumfa, ali dve se posebno izdvajaju – fenomenalna Sanja Barjaktarović na golu i nezaustavljiva Milena Knežević, posebno u odlučujućim momentima.

Naravno, čestitke zaslužuju i ostale igračice na čelu sa najboljim strelcem šampionata Katarinom Bulatović, pa Jovanka Radičević, Radmila Miljanić, Anđela Bulatović i na kraju sjajni trener Dragan Adžić.

Povezana vest:  Rukometašice Đera pobedile Budućnost i odbranile titulu

Norvezaznke su u regularnom delu meča i u prvom produžetku uspevale da se vrate u igru, izjednače bukvalno u poslednjem napadu, možda malo i uz pomoć sudija, ali u drugom produžetku nisu uspele i slavlje oko 3.000 crnogorskih navijača u Areni moglo je da počne.

Kakav kraj godine za crnogorski ženski rukomet, jer ne treba zaboraviti da su i rukometašice Budućnosti šampionke Evrope za 2012.godinu.