nenad_vuckovic_srb_poljska 

Nenad Vučković: Bez kalkulacija u Španiji
 
Rukometni reprezentativac Srbije Nenad Vučković izjavio je danas da na narednom Svetkom prvenstvu u Španiji neće biti kalkulacija i da će ekipa u svaku utakmicu ulaziti „kao da je prva i poslednja“.
Srbija će se na Svetskom prvenstvu takmičiti u Grupi C u Saragosi sa selekcijama Saudijske Arabije, Belorusije, Južne Koreje, Poljske I Slovenije.
-Svetsko prvenstvo ove godine počinje nešto ranije tako da nijedna reprezentacija neće imati mnogo vremena za pripreme. Tako da smo što se toga tiče svi u istoj situaciji – rekao je Vučković.
On je istakao da na narednom takmičenju ne sme da bude kalkulacija zbog novog sistema takmičenja, jer najbolje ekipe posle utakmica po grupama idu u osminu finala.
-Prvo mesto u grupi mnogo donosi, praktično otvara put. Sa prviom mestom dobijamo lakšeg protivnika u osmini finala. Međutim, ne mora ništa da znači i ako ne budemo prvi u grupi, jer može da se dogodi da odigramo dobro u osmini finala i četvrtfinalu – rekao je Vučković.
Reprezentativac Srbije istakao je da se nada najboljem, ali nije precizirao šta to znači.
-U svaku utakmicu ulazićemo kao da je prva i poslednja. Gledaćemo da ne potcenimo nikoga, bez obzira što na početku takmičenja igramo sa nekim ne toliko atraktivnim protivnicima. Svi danas igraju rukomet, to ne smemo da zaboravimo – rekao je Vučković.
Svetsko prvenstvo održaće se od 12. do 27. januara u Španiji.
Povezana vest:  Rukometašice sutra u Banjaluci, a onda u Umagu