SP_2011_svedskaSP ŠVEDSKA 2011

Srbija izgubila ubedljivo od Rumunije

 

Rukometna reprezentacija Srbije izgubila je danas u Lundu od Rumunije sa 28:38 (17:20), u petom kolu takmičenja u Grupi C na Svetskom prvenstvu u Švedskoj. Srbija je juče obezbedila plasman u naredni krug, pa meč sa Rumunijom nije imao takmičarski značaj, a tako su ga rukometaši i odigrali. Igrali su bezvoljno i bez motiva i dopustili su Rumunima da nametnu tempo i da ubedljivo pobede.

U prvom poluvremenu selektor Veselin Vuković pokušao je da odmori igrače koji su do sada nosili igru. S druge strane, Rumunija koja je porazom od Alžira izgubila šansu da se plasira u drugi krug, igrala je veoma agresivno.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2013, Vuković: Zadoljan sam pobedom i ljut na igrače

Rumuni su poveli sa 2:0, Srbija je preokrenula rezultat na 6:5, ali su rumunski igrači bili bolji. Do kraja prvog poluvremena vodili su sa 18:14 i 20:16, a na odmor su otišli sa vođstvom od tri gola (20:17). U nastavku rukometaši Srbije su bili još gori. Ne vodeći mnogo računa o igri u odbrani dozvolili su da Rumuni u 47. minutu povedu sa šest golova 31:25, a ni posle tajm-auta Vukovića situacija se nije promenila.

Rumunija je najveću prednost imala u poslednjem minutu – 38:27, a Ivan Nikčević je golom u poslednjim sekundama postigao 28. gol za Srbiju. U selekciji Rumunije najefikasniji je bio Aleksandar Stamate sa devet golova, dok su Gabrijel Florea i Marijan Jonea postigli po šest. U reprezentaciji Srbije bolji od ostalih bio je Momir Ilić sa šest golova.

Povezana vest:  Vuković: Protiv Hrvatske moramo da popravimo utisak

U grupi C Alžir je danas savladao Australiju sa 27:18 (12:11), a Danska je pobedila Hrvatsku sa 34:29 (15:16).

Iz Grupe C Danska u drugi krug prenosi četiri boda, a Srbija i Hrvatska po jedan. Rukometaši Srbije takmičenje nastavljaju u subotu kada se sastaju sa Švedskom, prvoplasiranom ekipom iz Grupe D.

Dvorana: Arena u Lundu. Gledalaca: 800. Sudije: Krstić i Ljubić (obojica iz Slovenije). Isključenja: Srbija 6, Rumunija 4 minuta. Sedmerci: Srbija 3 (3), Rumunija 3( 2).

Povezana vest:  Vojvodina osvojila Superkup

Srbija: Šešum 3, Vujin 4, Nikčević 2, Ćurković, Toskić 1, Stanić ( 4 odbrane), Ilić 6, Bojinović 2, Marković 2, Pejanović (7 odbrana), Prodanović, Stojković 2, Rnić, Vilovski, Vučković 3, Stanković 3.

RUMUNIJA: Ciobanu, I. Stamate, Simicu, Toma 1, Jonea 6, Popesku (13 odbrana), Georgesku, Jurka 2, Florea 6, Novanc 5, Sabou, A. Stamate 9, Cepregi, Muresan 4, Fenici 3, Savenco 2.