zarko_sesum_rep_rukomet

SP ŠPANIJA 2013

Šešum: Idemo na pobedu protiv Belorusije

 

Rukometaš Srbije Žarko Šešum izjavio je danas u Saragosi da njegova ekipa ide na pobedu sutra protiv Belorusije na Svetskom prvenstvu. Srbija sutra u 18.00 igra sa selekcijom Belorusije meč drugog kola takmičenja u Grupi C na Svetskom prvenstvu. U prvoj utakmici savladala je Južnu Koreju sa 31:22.

-Nema više vremena da se misli o prošloj utakmici. Gledali smo narednog protivnika i analizirali. Imamo trening posle podne i pokušaćemo da se pripremimo za Belorusiju. Mislim da smo kvalitetniji i da treba da idemo na pobedu. Neće biti lako, jer su oni fizički dosta jaki – rekao je Šešum.

Povezana vest:  Vuković: Nisam pomišljao na ostavku

On je objasnio da sve u ekipi Belorusije počinje od Sergeja Rutenke, ali da on ipak nije ceo tim.

-Rutenka završava najviše akcija u njihovom napadu. Ostali njihovi igrači su izuzetno šuterski jaki i koriste to što se protivnička odbrana koncentriše na Rutenku. On uvek da svojih sedam, osam, 10 golova, ali ni ostale ne treba potceniti – rekao je Šešum.

Povezana vest:  SP ŠVEDSKA 2011, Konačan plasman na SP u Švedskoj

Prema njegovim rečima, ekipa mora da odigra dobro u odbrani i da ne misli samo na njega.

-Sigurno da nam igra Belorusije više odgovara od Južne Koreje, jer smo češće igrali protiv klasične 6:0 odbrane. Juče smo ih gledali, pa ćemo pokušati u narednom meču da ih nadigramo – rekao je Šešum.

Svetsko prvenstvo održava se od 11. do 27. januara u Španiji.

Povezana vest:  Srbija u decembru domaćin rukometnog EP za žene