djokovic_finale_1
AO 2013
Boris Beker: Glavni rivali Novak i Endi
 
Legendarni teniser Boris Beker smatra da vreme Rafaela Nadala i Rodžera Federera polako prolazi, pa će se „velika četvorka“ pretvoriti u „dvojku“ i najveće rivalstvo biće između Novaka Ðokovića i Endija Mareja.
-Nadal je prvo skoro pola godine bio povređen, sada se I razboleo, Federer se sigurno neće podmlađivati. Na vrhu vidim Ðokovića i Mareja, i ne radi se samo o trenutnim uspesima – vreme je na njihovoj strani – rekao je Beker.
Španski teniser je od Vimbldona propustio sva takmičenja, a propustiće i Australijan open i odložiti povratak na teren zbog stomačnog virusa. Federer sa druge strane održava nivo i tokom 2012. godine je osvajanjem Vimbldona došao do rekordnog 17. Grend slem titule i vratio prvo mesto.
-Nekada je duel Federera i Nadala bio nešto na šta se dugo čekalo. Sada su u tim ulogama Novak i Endi, a obojica su 25-godišnjaci – rekao je Beker.
On je kao primer mečeva koje od njih očekuje naveo oktobarsko finale Mastersa u Šangaju, kada je Ðoković uspeo čak pet meč lopti Mareja da osujeti, preokrene i osvoji trofej.
-Taj meč je za pamćenje, ušao je u istoriju tenisa. Verujem da će nam u budućnosti prirediti slične spektakle – zaključio je Beker.
 
Povezana vest:  INDIAN VELS 2011, Danas na terenu Đoković protiv Troickog i Ana Ivanović