veselin_vukovic_srb_sve

SP ŠPANIJA 2013

Vuković: Vratili se u meč i pokazali snagu u odbrani

 

Selektor rukometaša Srbije Veselin Vuković rekao je večeras da je ekipa tek u drugom poluvremenu meča sa Saudijskom Arabijom zaigrala na očekivanom nivou i došla do pobede koja je dobra priprema za duele sa mnogo jačim rivalima na Svetskom prvenstvu.

-Ovo su utakmice koje prave ekipe baš i ne vole da igraju. Hajde da kažemo da smo i mi došli do toga da ne volimo, ali mislim da su momci od poluvremena shvatili da i ovakvi dueli mogu da posluže dobro za pripremu onoga što nas očekuje u mečevima sa Poljskom i Slovenijom. U prvom delu igre promašili smo previše dobrih šansi na startu, ali bitno je da smo se vratili tamo gde bi trebalo i gde smo najjači, a to je odbrana – kazao je Vuković novinarima posle meča u Saragosi.

Povezana vest:  Obradović: Ne mogu u potpunosti da budem zadovoljan igrom

Srbija je večeras savladala Saudijsku Arabiju sa 30:20 u trećem kolu SP i zadržala maksimalan učinak na šampionatu.

-Čestitam Srbiji na pobedi. Bili su mnogo bolji od nas u drugom poluvremenu. Nismo igrali dobro u fazi odbrane u nastavku, šutirali smo mnogo sa sredine, a tako ne može da se igra protiv Srbije. Takođe, nismo ni imali koncentraciju svih 60 minuta. Kada je Srbija povela sa pet, šest golova razlike, meč je bio gotov – kazao je Nenad Kljajić, selektor Saudijske Arabije.

Povezana vest:  Vujin i Šešum igrali za Ol-star tim na revijalnom meču

Rukometaš Srbije Petar Nenadić ocenio je da je ekipa pokazala da je spremna za dve najteže utakmice u grupi, protiv Poljske i Slovenije.

-Igrali smo dobro u drugom poluvremenu, za razliku od prvog, gde smo imali dosta promašaja. Kada smo napravili razliku, tada je znatno bilo lakše. Dobri smo bili u odbrani i postizali lake golove – naveo je on.

Golman Srbije Ivan Gajić kazao je da je ekipa loše „otvorila“ utakmicu, ali da su stvari u nastavku brzo došle na svoje mesto.

-Prvo poluvreme je stvarno bilo teško. Drugo poluvreme smo dobro počeli. Na startu smo napravili 15:10 i lagano meč priveli kraju. Potrošili smo se dosta, ali imamo jedan dan pauze da se odmorimo i spremimo za Poljsku. Nije bilo neke velike treme, a drago mi je da sam uspeo da obranim toliko lopti – izjavio je Gajić.

Povezana vest:  Čelnici RSS i EHF sutra kod predsednika Nikolića

Krilni igrač Srbije Ivan Nikčević dodao je da ekipa na kraju mora da bude zadovoljna jer je bila dovoljno skoncentrisana tokom većeg dela meča.

-Protiv ovakvih selekcija uvek moraš da budeš maksimalno skoncentrisan i spreman na sve i svašta. Možda nismo meč otvorili kako smo hteli, ali na kraju je ispalo sve kako treba. Mislim da smo odigrali kvalitetnu utakmicu i pokazali da možemo da držimo koncentraciju. Na kraju možemo da budemo zadovoljni – zaključio je Nikčević.