vukovic_tajm_madjarska

SP ŠPANIJA 2013

Vuković: Pobeda u meču sa Poljskom donosi prva dva mesta

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković izjavio je danas u Saragosi da je „ideja da se pobedi Poljska“ i da se na taj način osigura jedno od prva dva mesta u Grupi C, što donosi lakšeg protivnika u osmini finala. Srbija sutra u 20.15 igra sa Poljskom meč četvrtog kola takmičenja u Grupi C na Svetskom prvenstvu u Španiji. U prethodnim mečevima savladala je Južnu Koreju, Belorusiju i Saudijsku Arabiju. 
-Pobeda u meču sa Poljskom nama donosi sigurno drugo mesto u grupi. U slučaju poraza imamo opcije da budemo i prvi i drugi i treći, tako da bi to drastično menjalo stvari. Zavisi šta će se događati u drugim grupama. Naša ideja je da uđemo najjače moguće u tu utakmicu i da pobedimo – rekao je Vuković. 
Prema njegovim rečima, u slučaju pobede, ekipa bi čekala poslednji takmičarski dan u grupnoj fazi i meč sa Slovenijom i mogla bi da vidi šta je najbolje za osminu finala. 
-Utakmica između Poljske i Slovenije je pokazala da Poljaci mnogo vremena igraju sa jednom postavom i da im je završnica meča vrlo kritično. To se videlo i u utakmici sa Belorusijom, kada su mogli da izgube. Juče su u drugo poluvreme ušli sa tri gola prednosti, a već u 10 minutu Slovenija je preokrenula rezultat – rekao je Vuković. 
Selektor Srbije je istakao da će upravo ta završnica biti nešto na čemu će njegov tim bazirati svoju igru. 
-Držaćemo visok ritam utakmice i pokušaćemo svežiji dočekamo završnicu. Teško je očekivati da će se ta utakmica prelomiti u 15 ili 20 minutu – rekao je Vuković. 
On je dodao da je optimistta i uoči ove utakmice i da ekipa svaku utakmicu želi da pobedi, a da li je moguće „ne zavisi sve od nas“. Mladi reprezentativac Srbije Miloš Dragaš ocenio je da su do sada protivnici na Svetskom prvenstvu bili lakši, ali da sada njegov tim očekuju dva veoma teška meča sa Poljskom i Slovenijom. 
-Naredne utakmice odlučiće o redosledu u grupi, da li ćemo biti među prve dve ekipe ili treći. U slučaju da budemo treći išli bi u osmini finala na Hrvatsku ili Španiju – rekao je Dragaš. 
On je dodao da Poljska ima mali fond igrača i da je zato popustila u drugom poluvremenu. 
-Slovenci imaju mladu ekipu i puno igrača i to su iskoristili u drugom poluvremenu. Poljska ima mnogo dobrih igrača, odlične bekove, dobrog golmana, u suštini oni su veoma dobra ekipa“, rekao je Dragaš.  Svetsko prvenstvo igra se od 11. do 27. januara u Španiji.

Povezana vest:  Rukometašice Jagodine ambiciozno u novu sezonu