srbija_svedska_arena_nikcevic

SP ŠPANIJA 2013

Srbija izgubila od Slovenije, Španija sledeći rival

 

Rukometaši Srbije osvojili su treće mesto u C grupi na Svetskom prvenstvu u Španiji, pošto su večeras u Saragosi izgubili od Slovenije sa 33:31 (19:16) u meču petog kola. To znači da će izabranici Veselina Vukovića u ponedeljak u osmini finala u Saragosi igrati protiv domaćina Španije.

„Furija“ je zauzela drugo mesto u D grupi, pošto je večeras izgubila od Hrvatske sa 27:25. Srbija je takmičenje u C grupi završila sa tri pobede i dva poraza, dok je Slovenija prva sa maksimalnim učinkom.

Večerašnja utakmica odigrana je pred 3.000 gledalaca u hali Princ Filip u Saragosi, a sudili su Islanđani Hlinur Leifson i Anton Palson.

Povezana vest:  Cvijić izborila remi Srbije protiv Nemačke

SRBIJA: Stanić 9 odbrana, Toskić 4, Šešum 2, Vujin 7, M. Ilić 2, Dragaš, Nikčević 1, Stanković, N. Ilić, Radivojević, Gajić, Mitrović 2, Vučković, Nenadić 6, Zelenović 1, Marsenić, Prodanović 6.

SLOVENIJA: Skube 2, Bezjak 3, Bilbija, Dolenec 2, Kavtičnik 1, Dobelšek, Skof 5 odbrana, Prost 8 odbrana, Bundalo, Marguc 2, Zorman, M. Žvižej, Gaber 1, Mackovšek 6, L. Žvižej 7, Gajić 6.

Isključenja: Srbija (4), Slovenija (6).

Srpski rukometaši, kao i u prošlom kolu protiv Poljske, ispustili su pobedu iz ruku, a samim tim i prvo mesto koje bi im donelo mnogo lakšeg rivala nego što je to domaćin šampionata.

Povezana vest:  Partizan odbranio trofej u Superkupu

Činilo se da je, kada je u drugom poluvremenu Darko Stanić ušao na parket i „spustio roletnu“ na gol, pobeda Srbije bila na dohvat ruke i da ništa više ne može da zaustavi Vukovićeve momke.

Srbija je, šest minuta pre kraja meča, vodila sa 30:27, a onda je Žarko Šešum zaradio isključenje i kola su krenula nizbrdo. Slovenija je „vezala“ šest golova i napravila potpuni preokret, dok su srpski rukometaši srljali iz greške u grešku, lopte su im ispadale iz ruku, tako da je u poslednjih minut i po meča bilo jasno da će rival osvojiti važne bodove.

Povezana vest:  Novi dresovi za rukometašice Metalca

Ni u prvom poluvremenu situacija nije bila ništa bolja, pošto je delovalo kao da su Slovenci sa više želje i borbenosti ušli u utakmicu.

Srpski rukometaši su u tom periodu uglavnom jurili rezultat, u par navrata su uspevali da izjednače, ali svaki put kada bi se to desilo, stigao bi odgovor u vidu pogodaka Dragana Gajića ili Luke Žvižeja.

Reprezentaciji Srbije sada predstoji dan odmora, a potom duel sa selekcijom domaćina u kojoj će Španija svakako biti favorit, ali ne i nepobediv tim na svom parketu, što je pokazala Hrvatska.