momir_ilic_srb_hrv_1
SP ŠPANIJA 2013
Ilić: Igramo bolje nego na EP u Beogradu
 
Kapiten srpskih rukometaša Momir Ilić rekao je danas da za razliku od prvenstva Evrope u Beogradu gde je osvojila srebrnu medalju, reprezentacija u Španiji igra bolje, ali da jednostavno ne zna mirno da privede meč kraju.
 Srbja je porazima protiv Poljske i Slovenije zauzela treće mesto u grupi C i u osmini finala igraće protiv domaćina Španije.
 -Nije lako, jer smo u obe utakmice realno pokazali dobru igru. Nastane panika, rekao bih da je to pre psihološki problem nego kvalitet pritvnika. Evidentno je da smo imali i za kratko vreme prokockali pet golova razlike protiv Poljske. Protiv Slovenije smo vodili, a onda smo za tri minuta primili šest golova. Mi ovo Svetsko prvenstvo čak bolje igramo nego u Beogradu. Ne mogu da shvatim da ne možemo normalno i mirno da utakmice privedemo kraju – rekao je Ilić.
 Kapiten Srbije je ubeđen da ce „orlovi“ sutra odigrati jednu dobru utakmicu.
 -Pitanje je da li ćemo imati smirenost i veru da možemo da pobedimo. Španci su odlična ekipa. Hrvati su nam pokazali kako treba da igramo protiv domaćina. Njihova igra mi se nije svidela. Mi ćemo odigrati dobro i u meč moramo uđemo sa verom da možemo da pobedimo – dodao je Ilić.
 Repreznetativac Španije i nekadašnji čuvar mreže Jugoslavije Arpad Sterbik očekuje neizvestan i težak meč.
 -Igrali smo prošle godine dve dobre utakmice protiv Srbije. Prvu na kvalifikacionom turniru u Alikanteu, gde smo teško slavili i na Olimpijskim igrama u Londonu. Srbija je do sada na prvenstvu sveta igrala dobro. Nesrećno je poražena u meču sa Posljskom i Slovenijom – rekao je Šterbik.
 On očekuje da hala u Saragosi bude puna i nada se lepoj rukometnoj predstavi.
 -Moramo da se spremimo dobro i pokušamo da pobedimo. Ima puno kvalitetnih ekipa na prvenstvu i teško će bilo ko doći do zlatne medaje. Izgubili smo juče od Hrvatske. Svaki poraz boli. Igrali smo pred 11.000 gledalaca i nije lako izgubiti kada te bodri toliko ljudi – rekao je Šterbik.
 Utakmica osmine finale SP Srbija – Španija na programu je sutra od 19 sati i Saragosi.
Povezana vest:  EP 2012 SRBIJA, Čutura: Napravili smo veliki korak ka polufinalu EP