SRB_celebrating

SP ŠPANIJA 2013

Srbija danas protiv Španije za četvrtfinale, Vuković: Žestoko smo uzdrmani!

 

Rukometaši Srbije danas igraju protiv domaćina Svetskog prvenstva, ekipe Španije! Ulog je veliki, plasma u četvrtfinale i borba za medalje. Iako je ove godine promenjen sistem takmičenja srpski Orlovi nsiu uspeli u dve kritične utakmice da ostvare pobede, iako su vodili, a sada se nad njima nadvio “crni oblak” i možda preti eliminacija iz daljeg takmičenja.

Prema rečima selektora Veselina Vukovića tim je uzdrman sa dva poraza dok je golman rukometne reprezentacije Srbije Darko Stanić rekao da ga ne zanima da brani za ekipu koja „nema osnova“ da postigne rezultat na velikom takmičenju, ali i da je Svetsko prvenstvo u Španiji bila poslednja prilika njegove generacije da napravi nekakav uspeh.

Povezana vest:  Selektor rukometašica: Ogromna prilika da se uđe u istoriju

-Stvarno nije lako očekivati da možemo da se podignemo posle ovako dve izgubljene utakmice, koje smo izgubili, a morali smo privesti kraju pobedom. Došli smo u situaciju da idemo na Španiju – domaćina turnira, koji je neočekivano izgubio od Hrvatske. Možda bi nam u ovoj situaciji bolje došlo da smo ukrštali sa Hrvatksom. Međutim, šta je tu je. Moramo razmišljati o Špancima. Verovatno su i oni ranjeni, videćemo koliko. Treba stvarno mnogo napora da se iz ekipe izvuče neki maksimum ili nešto što bi bilo dovoljno da se suprostavimo Španiji. Nadam se da ćemo to moći da uradimo, pre svega da pružimo veliki otpor domaćinu. Trebalo je da igramo rasterećeno. Mislim da smo baš žestoko uzdrmani – rekao je Vuković.

Povezana vest:  Rukometašice Budućnosti veruju u pobedu u LŠ

Kako protiv Španije?

-Legao sam u 7 sati jer sam noćas gledao Španiju. Moramo imati intenzitet koji nisam siguran da možemo da postignemo. Oni melju svih 60 minuta. Mi smo do sada imali velikih padova, svaka promena igrača je kritična. Španci menjaju dve zamene, to je ekipa koja dugo igra zajedno. Sastali smo se u Londonu, dobro igrali do 50. Minuta i onda poklonili četiri lopte i izgubili meč. Treba da pokušamo ući u neki drugi ritam, koji njima ne odgovara. Ali, treba prvo videti koliko smo sposobni za to! – završio je Vuković

Povezana vest:  Sigurna igra i laka pobeda Srbije na početku SP

Prvog dana osmine finala na programu su bile četiri utakmice a u četvrtfinale su se plasirale ekipe Nemačke, Rusije, Francuske i Danske. Najlakši posao, ako to u osminifinala može da se kaže imala je ekipa sa severa Evrope – Danska koja je rutinski savladala Tunis dok su „na mišiće“ pobede ostvarili rukometaši Rusije i Francuske.

Rezultati osmine finala:

Nemačka – Makedonija 28:23

Brazil – Rusija 26:27

Island – Francuska 28:30

Danska – Tunis 30 – 23

U ponedeljak su na programu preostali dueli osmine finala, a sastaju se:

Slovenija – Egipat

Srbija – Španija

Mađarska – Poljska

Hrvatska – Belorusija