orkestar-harmonika
JA IMAM TALENAT 2013
Orkestar harmonika i Katarina Kovačević prvi finalsiti
 
Posle uspešno završene treće sezone, popularni šou-program „Ja imam talenat“ uspešno je počeo novi ciklus, svake nedelje na Prvom programu RTS-a u 21.00, a u četvrtoj sezoni popularnog šou programa, uz Ivana Tasovca članovi žirija su i glumci Ivan Bosiljčić i Nataša Ninković.
Na kastinge se bilo prijavilo više od 5.000 takmičara, prošlog vikenda smo saznali ko su polufinalsiti, a večeras je održano prvo polufinalno veče.
Čast da prvi otvore polufinale imala su čak 36 harmonikaša OŠ „Aleksa Šantić“ iz Ugljevika iz Republike Srpske koji su na audiciji oduvali i publiku i žiri, inače za one koji nisu pratili šuo da napomenmo da su prvaci Republike Srpske.
Čitavo prvo  polufinalno veče bilo je posvećeno srpskoj tradiciji, a osim narodnih kola koja su izveli mladi harmonikaši čuli smo i Duja Bend, tamburice iz Vojvodine, etno karate u izvođenju karate kluba Nipon,  Božanu i Nemanju iz Kozarske Dubice, Igora Stojkovića koji je još jednom pokazao da ples može da zameni hiljadu reči.
Večeras je nastupila i atraktivna ženska plesna grupa iz Banja Luke, City Jazz, mlađa i lepša verzija srpske Suzan Bojl, Katarina Kovačević, Milan Nikolić koji je svoju ljubav jednoj posebnoj osobi demonstrirao na samo njemu svojstven način na sceni.
U prethodnih devet emisija Ivan Bosiljčić, Ivan Tasovac i Nataša Ninković birali su ko prolazi dalje, ali od večeras na scenu je stupila i publika. Tako učesnik sa najvećim brojem glasova publike ide direktno u finale, dok drugog finalistu bira žiri, od dvoje preostalih, drugog i trećeg po broju glasova. Orkestar Harmonika dobio je najveći broj SMS glasova, a žiri je između Katarine Kovačević i Dua Duja odabrao Katarinu. Za tamburaše je glasao samo Bosiljčić.
Povezana vest:  Zoran Kesić otkazao emisiju