momir ilic srb hrv slavi

Momir Ilić: Mnogo problema u drugom poluvremenu

Kapiten rukometaša Srbije Momir Ilić rekao je posle večerašnjeg poraza od Austrije (28:31) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo da je ekipa imala mnogo problema u drugom delu meču u kojem je domaćin i osigurao trijumf. On je kazao da mnogi igrači više nisu imali snage, i da su to austrijski rukometaši iskoristili.
Takođe je kritikovao što je bilo puno problema u odbrani, te su primani golovi iako je golman dobro branio.
-Nadamo se boljoj igri u Srbiji. Daćemo sve od sebe i obećavam revanš – kazao je Ilić.
Trener austrijske selekcije Patrekur Johaneson istakao je da je ovo bila posebna utakmica, jer se radilo o jakom protivniku.
-Raduje me što moja ekipa nije odustajala čak i kada je rezultatski zaostajala. Svi su odlično odigrali – objasnio je on.
Johaneson je kazao da su austrijski rukometasi bili veoma motivisani da ponove pobedu nad Srbijom, koju su ostvarili pre tri godine. Takođe je kazao da su ga iznenadili pojedinci u srpskoj selekciji, ali da su njegovi igrači uspeli da ih bolje kontrolišu u drugom poluvremenu.
Johaneson je najavio da već sutra počinje sa pripremama za utakmicu u nedelju u Zrenjaninu, i da se nada da će ekipa ponovo prikazati odličnu igru.
Kapiten austrijske selekcije Viktor Silađi istakao je da se radi o „fantastičnoj pobedi“, u koju mnogi pred utakmicu nisu verovali.
-Imamo iskusnu ekipu. Srbi su u prvom delu imali dobru fazu, a mi u drugom poluvremenu, i znali smo odlično to da iskoristimo. Srbi u drugom delu više nisu igrali timski, već su se oslanjali na pojedinačne kvalitete, što je kažnjeno – smatra on.
U Zrenjaninu, prema njegovom mišljenju, austrijsku selekciju očekuje teška utakmica, pre svega zbog pdorške sa tribina koju će imati srpska reprezentacija, kao i činjenice da će želeti da se revanširaju za ovaj poraz.
Međutim, Silađi ističe da austrijski rukometaši u Srbiju putuju sa namerom da ponove uspeh.
Rukometaši Srbije izgubili su večeras u Gracu od selekcije Austrije sa 31:28 (16:17) u utakmici trećeg kola Sedme grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2014. godine.

Povezana vest:  Zaječarke naredne sezone direktno u Ligi šampiona