zvezda pkb

UO RSS usvojio predlog novog sistema takmičenja

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije (RSS) usvojio je danas konačan predlog sistema takmičenja o kome će Skuptina RSS odlučivati u četvrtak, 27. juna u Beogradu. Većina članova saveza je u javnoj raspravi podržala predlog po kome će od naredne sezone u prvom delu igrati 12 ekipa, dok će se Vojvodina i Partizan uključiti u drugom delu takmičenja. O prvaku države će odlučivati plej-of, a o kandidatima za ispadanje plej-aut.
UO RSS odmrznuo je svoj status u SEHA ligi i podržao nastup Vojvodine i Partizana kao dve prvoplasirane ekipe u nacionalnoj Superligi za sezonu 2012/2013. Generalni sekretar RSS Božidar Đurković upoznao je prisutne sa aktivnostima reprezentativnih selekcija, održanom žrebu za Svetsko prvenstvo rukometašica, u decembru u našoj zemlji, i inspekciji predstavnika IHF koji su posetili sva četiri grada u kojima će se igrati utakmice svetskog šampionata.
Srbija će po treai put u poslednje dve godine biti domaćin tako velikog takmičenja, a najbolje reprezentacije sveta boriće se za titulu od 7. do 22. decembra.
Međunarodna rukometna federacija je žreb za svetsko prvenstvo rukometašica ocenila kao spektakularan, čime je RSS još jednom dokazao da je vrhunski organizator velikih takmičenja.

Povezana vest:  Andrea Lekić očekuje pobede na početku kvalifikacija