juniori slavlje krug

Juniori Srbije pobedom startovali na prvenstvu sveta

Rukometaši Srbije pobedom su startovali na juniorskom prvenstvu sveta u Bosni i Hercegovini savladavši večeras u Banjaluci, u prvom kolu A grupe, selekciju Francuske sa 25:24 (13:13).
Izabranici selektora Vladimira Dragićevića ostvarili su izuzetno značajan uspeh. U izjednačenoj i do kraja neizvesnoj borbi bili su smireni i precizni u odlučujućim trenucima, pa nakon zasluženog slavlja mnogo mirnije očekuju naredna iskušenja.
Srbija je dva i po minuta pre kraja vodila sa 25:23 i imala napad, ali su mladi igrači brzopleto propustili šansu za plus tri. Ipak, dragocena pobeda je sačuvana ponajviše zahvaljujući izvanrednom golmanu Mihailu Radovanoviću.
Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Živan Pešić sa sedam i Nikola Perović i Đorđe Đekić sa po pet golova, dok su se kod Francuza istakli Igo Deskat sa 10 i Benjamin Bataj sa pet pogodaka.
Juniori Srbije u 2. kolu igraju sutra od 21 sat protiv selekcije Rusije, takođe u Banjaluci. Do kraja grupnog takmičenja Srbija u istom terminu igra 17. jula protiv Tunisa, sutradan protiv Danske i poslednjem kolu 20. jula protiv Angole.
U ostalim mečevima A grupe šampionata za rukometaše do 21 godine Danska je ranije danas pobedila Tunis sa 34:24 (15:14), a Rusija selekciju Angole sa 25:19 (12:8).

Povezana vest:  Bošković: Sada razmišljamo samo o meču sa Crnom Gorom