rukomet-ns

Rukometna groznica zahvatila Novi Sad, najprecizniji Novosađani osvojili karte za SP

Rukometni savez Srbije organizovao je u Novom Sadu promociju predstojećeg Svetskog prvenstva 2013 u rukometu za žene. Najmlađi Novosađani i ljubitelji ženskog rukometa družili su se sa našim najvećim rukometnim zvezdama, a program koji je organizovan u SC „Spens“ vodila je Marija Kilibarda, koja će podržati našu reprezentaciju na ovogodišnjem prvenstvu.
Veliki broj okupljenih Novosađana bio je deo vesele navijačke fešte i oprobao se u izvođenju sedmeraca i šutiranju na rukometni gol. Prisutne su pozdravili Predrag Svilar, član Gradskog veća za sport i omladinu i član LOK, Aleksandar Petrović, šef kabineta Gradonačelnika Novog Sada i član LOK, Žarko Mićin, direktor SC Spens, a društvo su im pravile proslavljene rukometašice Svetlana Ceca Kitić, Tanja Medved i Stana Vuković.
„Drago mi je da smo se posle Niša i Zrenjanina okupili u velikom broju i u Novom Sadu kako bismo na najlepši način najavili predstojeće Svetsko prvenstvo. Nadam se da će Spens biti prepun ljubitelja rukometa, jer je Novi Sad oduvek bio rukometni grad“, poručila je Svetlana Kitić, bivša reprezentativka.
„Divno je što se okupio ovako veliki broj dece kako bismo najavili Svetsko prvenstvo. Navijaću za naše devojke, najteži zadatak na Prvenstvu biće druga faza, ali verujem u naše reprezentativke i nadam se da će osvojiti medalju“, rekla je Tanja Medved, bivša reprezentativka.
Najveštije Novosađane, koji su postigli gol, Rukometni savez Srbije nagradio je sa kartom za jednu utakmicu iz preliminarne Grupe D koja će se igrati u njihovom gradu. Grad Novi Sad domaćin je grupe u kojoj će igrati reprezentacije Nemačke, Mađarske, Rumunije, Tunisa, Češke i Austrije.
„Lepo sam se provela danas, jedva čekam početak Prvenstva da idem na utakmicu i navijam za našu reprezentaciju. Srećna sam što sam imala priliku da upoznam Tanju Medved, Cecu Kitić i Stanu Vuković, i volela bih da jednog dana i ja zaigram u dresu reprezentacije“, rekla je Tamara koja već četrnaest godine trenira rukomet u Novom Sadu.
Sve vreme trajanja događaja, okupljeni Novosađani u ritmu dobre muzike, imali su priliku i da ih šminka profesionlni šminker i oboji bojama srpske zastave.
Rukometni savez Srbije za sve Novosađane, tokom ovog vikenda, odobriće popust od 20 odsto na kupovinu karata grupe D Svetskog prvenstva. Svi ljubitelji rukometa u Novom Sadu moći će po nižim cenama da kupe karte u subotu i nedelju, 23. – 24. novembra, na prodajnom mestu: Novosadski Bilet Servis, ulica Modene 1, 21000 Novi Sad.
XXI Svetsko prvenstvo održaće se u Srbiji u četiri grada, Zrenjaninu, Novom Sadu, Nišu i Beogradu, od 6. do 22. decembra 2013. godine.

Povezana vest:  SP 2011 BRAZIL, SENIORKE, Posle 3. kola bez poraza Rusija, Brazil, Danska i Švedska