srb hrvPoraz Srbije od Hrvatske na turniru u Vrnjačkoj Banji

Rukometašice Srbije izgubile su večeras u Vrnjačkoj Banji od Hrvatske sa 30:29 u utakmici drugog kola turnira Trofej Srbija.
Pred oko 700 gledalaca u Hali sportova „Vlade Divac“ u Vrnjačkoj Banji, hrvatske rukometašice su bolje otvorile susret.
Već na polovini prvog poluvremena bilo je 9:6 za Hrvatice, da bi nakon toga još više pojačale i u odbrani i napadu, i na kraju prvog poluvremena Hrvatska je vodila sa 18:11. Srpske rukometašice su mnogo grešile u napadu, što su Hrvatice znale da iskoriste.
U drugom poluvremenu promenila se igra domaćih rukometašica u napadu. Uspele su da za 15 minuta u drugom delu smanje prednost Hrvatica na 25:22. Na sedam minuta pre kraja utakmice Srbija je uspela da stigne Hrvatsku i izjednači na 27:27.
Najefikasnije u reprezentaciji Srbije bile su Sanja Damnjanović sa osam i Marija Lojpur sa šest golova. Kod Hrvatica najviše golova postigle su Andrea Penezić 8 i Maja Zebić 6 golova.
Trener Hrvatske Vladimir Canjuga rekao je posle utakmice da je sve vreme bodrio svoju ekipu i poželeo Srbiji puno uspeha na Svetskom prvenstvu.
Trener srpskih rukometašica Saša Bošković zahvalio se Hrvatskoj što je došla na turnir i rekao da su se njegove rukometašice lošije kretale.
-Ne može da se pobedi Hrvatska u jednom poluvremenu. Kretanje nam je još uvek problem, na tome ćemo poraditi do početka Svetskog prvenstva – rekao je Bošković.

Povezana vest:  Prekinuta i odložena skupština RSS