Mini Svetsko prvenstvo 2013 na BanjiciOdržano šesto „Mini Svetsko prvenstvo“

Rukometni savez Srbije u saradnji sa Rukometni klubom Partizan organizovao je u sportskom centru Banjica simulaciju Svetskog prvenstva 2013 u rukometu za žene. Na „Mini rukometnom prvenstvu“ takmičila su se deca iz cele Srbije, koje su predstavljale 24 zemlje, učesnice SP 2013.
Na tradicionalnom turniru, koji se održao šesti put za redom, prisustvovao je državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić. ,,Drago mi je što na jednom mestu vidim ovoliko mladih koji vole rukomet, nadam se da će neki od njih biti naši budući reprezentativci. Želim vam uspešan turnir i da sve prođe u fer plej i pravoj sportskoj atmosferi“, poručio je Peruničić.
– Ova dobra atmosfera verujem da će da se prenese i na sve gradove kada počne Prvenstvo. Želim ovim putem da pozovem celu Srbiju da nas podrži i da navija jer igrati za reprezentaciju je kruna karijere svakog sportiste i ono što sam ja doživela u karijeri da taj osećaj ne može da se poredi ni sa jednim drugim. Želimo da obradujemo Srbiju sa medaljom i ja sam veliki optimista – rekla je Tanja Medved naša proslavljena reprezentativka.
Poput zvaničnog Prvenstva nakon intoniranja himne Srbije svečano je otvoreno i „Mini rukometno prvenstvo“ a prvi meč igrale su reprezentacije Srbije i Japana.
Prve četiri ekipe, nagrađene su rukometnim loptama, a iste nagrade poneli su i najbolji rukometaši „Mini Svetskog prvenstva“.
Svetsko prvenstvo 2103 u rukometu za žene održaće se se od 6. do 22. decembra u četiri grada u Srbiji, Zrenjaninu, Nišu, Novom Sadu i Beogradu. Selekcija Srbije, otvoriće ovo takmičenje, 6. decembra u Nišu od 18.00 sati, utakmicom protiv reprezentacije Japana.

Povezana vest:  Bošković: Prezadovoljan sam uprkos poraza