ruk-carobni gradI ove godine rukomet obeležio otvaranje Čarobnog grada u Ušću

Nesvakidašnjim karnevalom plesača i bubnjara, svečano je otvoren Čarobni grad u UŠĆE Shopping Centru, a Tanja Medved, bivša rukometna reprezentativka bila je specijalna gošća manifestacije. Sve vreme trajanja manifestacije, maskota Prvenstva, orlica Maša, sem što je promovisala Svetsko prvenstvo, slikala se sa prisutnima, delila balone, i bila prava atrakcija za decu koja su se našla u Ušću.
Pored ličnosti iz javnog života, posebna pažnja posvećenja je predstojećem Svetskom prvenstvu u rukometu za žene, a svi prisutni zajedno sa Tanjom, koja je 2001. godine sa reprezentacijom osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Italiji, poželeli su našim devojkama sreću na Svetskom prvenstvu.
„Za pet dana počinje Svetsko prvenstvo u rukometu za žene. Ukoliko niste kupili kartu, požurite, obezbedite sebi mesto prvo u Čairu, a posle i u Kombank Areni, i budute uz naše devojke, pružite im podršku sa tribina i navijajte za njih da osvoje medalju“, istakla je Tanja Medved, i dodala da je rukometašicama Srbije prošle godine na Evropskom prvenstvu medalja izmakla, osvojile su četvrto mesto, ali da se nada, da će igrom ove godine na SP uspeti da odu korak dalje i uzmu neku medalju. „Devojke su zaista sjajne, verujem u njih. Vidimo se u Areni“, zaključuje Tanja.
Zabavni deo programa vodila je Marija Kilibrarda i inspektor Blaža, a za muziku pobrinula se Lena Kovačević. Svi prisutni složili su se da će bodriti naše rukometašice i da će navijati za njih na Svetskom prvenstvu.
Svetsko prvenstvo u rukometu za žene održava se od 6. do 22. decembra 2013. godine u Srbiji, i to u četiri grada, Zrenjaninu, Nišu, Novom Sadu i Beogradu. Prvu fazu takmičenja reprezentativke Srbije igraju u Nišu, a u prvoj utakmici, koja će označiti i početak SP, igraju sa selekcijom Japana, u petak, 6.decembra sa početkom od 18 sati u hali „Čair“, u Nišu. Srbija se nalazi u grupi B, sa reprezentacijala Alžira, Brazila, Danske, Kine i Japana.

Povezana vest:  ČELENDŽ KUP, Partizan se plasirao u 3. kolo