srbija norveska (5)

SP ZA ŽENE 2013

Sutra počinje SP, Srbija u pohodu na medalju

Utakmicom Srbija – Japan sutra u niškom Čairu počinje 21. po redu Svetsko prvenstvo za rukometašice, na kojem će izabranice Saše Boškovića pokušati da naprave korak više u odnosu na prošlogodišnji šampionat Evrope i popnu se na pobedničko postolje.
Srbija će treći put za kratko vreme biti domaćin velikog sportskog takmičenja. Posle kontinentalnih prvenstava u muškoj i ženskoj konkurenciji došao je red da se ugoste najbolje ženske selekcije sveta.
Dvadesetčetiri reprezentacije raspoređene su u četiri grupe sa po šest ekipa. Plasman u drugu rundu obezbediće po četiri prvoplasirane ekipe.
Crna Gora, Holandija, Kongo, Južna Koreja, Francuska i Dominikanska republika igraće u Grupi A u Beogradu, Srbija će svoje utakmice igrati u Grupi B u Nišu zajedno sa Danskom, Brazilom, Japanom Kinom i Alžirom.
Norveška, Poljska, Angola, Španija, Argentina i Paragvaj smeštene su u Grupu C u Zrenjaninu, dok će Mađarska, Nemačka, Rumunija, Češka, Tunis i Australija igrati u Grupi D u Novom Sadu.
Odmah posle takmičenja po grupama uslediće nokaut faza, utakmice osminafinala i četvrtfinala u Novom Sadu i Beogradu, dok će polufinale i finale biti održano u Beogradskoj areni
Titulu brane olimpijske šampionke Norvežanke, a glavnog konkurenta imaće u selekciji aktuelnog prvaka Evrope Crne Gore. Šansu iz prikrajka tražiće Francuska, Danska i Srbija, koja je iskusnija za godinu dana i ima prednost domaćeg terena.
-U reprezentaciji je dobra atmosfera, radimo, treniramo i pripremamo se za Svetsko prvenstvo. Devojke su izvanredne, jako sam zadovoljan kako su se pokazale na turniru u Vrnjačkoj banji i na pripremama. Prvu utakmicu igramo sa Japanom, to je uvodni meč u ono što nas očekuje, u svakoj utakmici daćemo sve od sebe. Imamo svoj cilj i ništa ne sme da nas poremeti – rekao je selektor Bošković.
Finalni meč SP zakazan je za 22. decembar u Beogradskoj areni.

Povezana vest:  Selektor srpskih rukometaša očekuje potpuno drugačiju utakmicu u Francuskoj