Dance arena 11

Egzit u julu na Petrovaradinu i u Budvi

Strateški direktor Egzit (Exit) festivala Dušan Kovačević izjavio je danas da je Egzit novosadski i da će zauvek to ostati, i da će ove godine na Petrovaradinskoj tvrđavi trajati od 10. do 13 jula. 
-Egzit je novosadski festival i ostaće u Novom Sadu zauvek, odnosno onoliko koliko Novosađani to budu želeli. Koncept festivala se menja, on će se održati u dve države i trajaće sedam dana – kazao je Kovačević, povodom medijskih napisa da se ovaj festival seli u Crnu Goru. 
Kako je najavljeno, Egzit sledeće godine pokreće novi festival pod nazivom „Si dens“ (Sea Dance) koji će posle novosadskog dela biti nastavljen u Crnoj Gori u Budvi od 15. do 17. jula na popularnoj plaži Jaz. 
-Nivo izvođača novog festivala biće kao i na glavnim binama nekih svetskih. Trend festivalske publike je da posećuje festivale na moru, i ako želimo da ostanemo najbolji u Evropi odlučili smo da te trendove pratimo – kazao je Kovačević. 
Kovačević je dodao da organizacija Egzita uveliko teče i da već postoji i prva potvrda izvođača za glavnu festivalsku binu, ali da će ime biti poznato psole završetka „zvanične papirologije“ tokom decembra.  Najavio je i da će organizatori pružiti podršku oko prevoza posetilaca Egzita iz Novog Sada do Budve i da su u toku pregovori saautoprevoznicima i aviokompanijama, a u planu je i „parti voz“. 
Organizatori su najavili da će pre početka zvaničnog dela Egzita u Novom Sadu, od 8. jula biti održana i tradicionalna manifestacija „Jut fer“ (Youth Fair) u samom centru grada. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kazao je da je Novi Sad i strateški vezan za Egzit, kao i da će gradska uprava nastaviti da ga finasira i podržava, a da je Budva prijateljski grad Novog Sada s kojim ima „posebne odnose“. 
-Budva je lider u turizmu južnog Jadranskog mora i za Novi Sad će biti veoma korisno da se sa ovakvom turističkom destinacijom nalazi na turističkim mapama i promocijama – dodao je Vučević. 
Ulaznice za Egzit festival u prodaji će biti od 12. decembra u podne, kada će po promotivnim cenama od 4.990 dinara biti lansiran određeni broj, uz koje će najbrži kupci dobiti i besplatnu kartu za budvanski „Si dens“. Ulaznice za „Si dens“ u prodaji će biti tek od 2014. godine. 

Povezana vest:  Sutra poznat predstavnik Srbije na Pesmi Evrovizije