srbija alzir slavljeSP ŽENE 2013
Bošković: Devojke hoće i žele, to je najbitnije

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković ocenio je posle pobede nad selekcijom Alžira da na raspolaganju ima mnogo kvalitetnih igračica na svakoj poziciji.
Srbija je večeras u Nišu slavila protiv Alžira ubedljivim rezultatom 34:14, u drugom kolu B grupe prvenstva sveta.
-Mi smo ovo očekivali, igrali smo sa Alžirom na Mediteranskim igrama pre pet meseci i lako pobedili. Večeras nismo počeli baš dobro, promašili opet nekoliko zicera, ali devojke hoće i žele i to je najbitnije – izjavio je Bošković nakon meča u dvorani Čair.
On je istakao da se trudi da svakoj reprezentativki pruži šansu.
-Devojke to stvarno i zaslužuju. Mi nemamo prvu, drugu ili treću postavu, bitno je da sve igraju, da ih sve izrotiramo i ja tu vidim našu šansu u odnosu na ostale reprezentacije. Imamo dosta kvalitetnih igračica na svakoj poziciji – konstatovao je Bošković.
Prema njegovim rečima, nacionalni tim će se dobro pripremiti za narednog rivala, selekciju Brazila.
-Imamo tu sreću da imamo dobar skauting i mislim da ćemo dopro da se spremimo za Brazil. To je veoma dobra ekipa, ali mi smo možda jači u rotaciji. Imamo više kvalitetnih igračica i to je naša šansa – zaključio je Bošković.
Pivot Sanja Rajović poručila je da su svi u timu zadovoljni posle dobrog izdanja u meču sa predstavnikom Afrike.
-Ipak, moramo iz utakmice u utakmicu da podižemo formu i to shvatimo ozbiljno, bilo koja ekipa da nam je protivnik. Spremne smo za Brazilke, biće to jako dobar meč – kazala je Rajović.
Andrea Lekić je navela da je nakon startnog duela protiv Japana danas ceo tim pružio mnogo kvalitenniju partiju.
-To pokazuje i rezultat, iako je Alžir slabija ekipa od Japana. Ovo je bila jako dobra utakmica, ispoštovali smo sve, počev od kvalitetne odbrane, koja nam je omogućila lake golove. Ovakvi mečevi treba da budu recept za buduće duele na šampionatu – poručila je ona.
Vrsni strelac očekuje da i u sledećoj utakmici srpski tim odigra dobro.
-Naša prednost je što se Brazilke ne vraćaju kompaktno u odbranu. Mislim da bi naša dobra odbrana i polukontra trebalo da budu recept za tu utakmicu – zaključila je Lekić.
Bek Jelena Erić ocenila je da večerašnje izdanje protiv Alžira treba da bude model i način za borbu protiv svih rivala.
-U pitanju je samo stav i pristup kojim smo ušli u meč. Protiv Japana bio je veliki pritisak sa svih strana, a sada smo uspeli da ispoštujemo sve što smo se dogovorili, mislim i na napad i na odbranu. Nije bitno što je to Alžir, ekipa koja nije iz svetskog vrha, nama je trenutno nevažno protiv koga igramo – kazala je Erićeva.
-Bitan je način na koji ulazimo u meč. Da pružimo sve što možemo i pokažemo koliko smo raznovrsni i u napadu i u odbrani – poručila je srpska rukometašica.
U trećem kolu B grupe prvenstva sveta Srbija i Brazil sastaju se u utorak od 18 sati, takođe u Nišu.

Povezana vest:  Rukometašice Srbije na otvaranju SP pobedile Japan