boskovic SRB-CHN7703
SP ZA ŽENE 2013
Bošković: Koreja nezgodna, ali navijači će nam pomoći
 
Selektor rukometašica Srbije Saša Bošković rekao je danas da je Južna Koreja nezgodan rival u osmini finala Svetskog prvenstva, ali da veruje u pobedu uz veliku podršku sa tribina Beogradske arene.
-Južna Koreja jeste neugodan protivnik, ali se spremamo za tu utakmicu i siguran sam da će devojke dati sve od sebe. Najbitnije je da su igračice sveže i da nema povreda i da mogu da računam na svih 16 devojaka. Verujem da ćemo imati veliku podršku navijača, kao što smo imali u Nišu. Pozivam ih sve da dođu i podrže nas u osmini finala – rekao je Bošković novinarima u Kovilovu.
Kapiten Srbije Andrea Lekić navela je da od ekipe u osmini finala očekuje još bolju igru u odnosu na prvu fazu takmičenja.
-Nakon prve faze mogu da kažem da naša igra ima prostora za napredak i verujem da ćemo se protiv Koreje pokazati u najboljem svetlu. Nadam se da ćemo u Areni imati istu podršku publike koju smo imali i u Nišu i koja nam je dosta pomogla. Sigurna sam da će ljudi znati da cene našu dosadašnju igru i da će doći da nas podrže i da ćemo bez obzira na krajnji ishod pružiti dobru igru – navela je Lekićeva.
Njena saigračica Marija Lojpur rekla je da je zadovoljna prvom fazom takmičenja.
-Pred nama je utakmica sa Južnom Korejom koja je neugodan protivnik. One su po stilu i tehnici kombinacija Kine i Japana. Naravno, da niko od nas nije očekivao baš ovog protivnika, koji jeste neugodan, ali spremne smo za meč i daćemo sve od sebe – poručila je ona.
Meč osmine finala SP između rukometašica Srbije i Južne Koreje igra se u ponedeljak od 20.45 u Beogradskoj areni.
Povezana vest:  Zvezda i Partizan obećali vrhunski rukomet u derbiju