SRB nor 2 deo 37SP ZA ŽENE 2013
Cvijić: Srbija će dugo pamtiti ovu pobedu
 
Rukometna reprezentativka Srbije Dragana Cvijić rekla je da će njena država dugo pamtiti večerašnju pobedu nad Norveškom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.
-Osećam se fenomenalno, uspele smo da u četvrtfinalu izbacimo svetskog i olimpijskog šampiona. Šta god da bude dalje ja sam ponosna na svoju ekipu. Presrećna sam, ovu pobedu će Srbija dugo pamtiti – rekla je Cvijić novinarima posle utakmice.
Srbija je u beogradskoj Areni pobedila Norvešku sa 28:25 i tako se plasirala u polufinale Svetskog prvenstva, čiji je domaćin.
Kapiten srpskih rukometašica Andrea Lekić istakla je da je ponosna na svoju ekipu što je eliminisala olimpijskog i svetskog šampiona.
-Čuda su moguća, san traje… Imamo samopouzdanje od samog početka takmičenja, a danas smo još i rasporedili moć na svakoj poziciji i delu terena. Ne mogu da opišem kako se osećam – istakla je Andrea Lekić.
Katarina Krpež je istakla da je srpska selekcija pokazala da vredi.
-Utakmica je bila fantastična. Pokazale smo da stvarno vredimo, da smo tim. Dale smo maksimum i sada idemo dalje – kazala je Krpež.
Levi bek Sanja Damnjanović rekla je da reprezentacija Srbije ne sme da bude euforična pred polufinalnu utakmicu.
-Znale smo da možemo da ih dobijemo i dobro je što smo gubile pa se vratile, jer su Norvežanke mnogo opasne. U nastavku takmičenja moramo da budemo što manje euforične, nema stajanja, igraćemo srcem kao i do sad – rekla je Damnjanovićeva.
Srbija će u petak igrati u polufinalu Svetskog prvenstva protiv Poljske, takođe u Beogradu.
Povezana vest:  Rukometaši Srbije pobedili novinarsku selekciju