postolje finale srb bra 2 deo photo a a 7SP ZA ŽENE 2013
Damnjanović: Tek ćemo biti svesne šta smo ostvarile

Srpska rukometašica Sanja Damnjanović izjavila je večeras da je srećna zbog osvojene srebrne medalje na prvenstvu sveta, uprkos bolnom porazu u finalu od selekcije Brazila.
-Srećna sam, nismo tužne , tek ćemo biti svesne šta smo ostvarile. Nije mala stvar biti drugi na svetu, naravno uvek je bolje pobediti. Jednog dana ćemo pričati da smo druge na svetu. Brazlke su bile bolje, u drugom poluvremenu zakazao je naš napad – rekla je posle meča Damnjanovićeva.
Ona je dodala da ne može da bude zadovoljna kako je španski par Garsija-Ljorente sudio večerašnje finale.
-Žao mi je što moram da komenatrišem suđenje. Nemam reči kako je vođena utakmica, znale smo da nam neće ‘prijati’. Ipak, nisu nam arbitri krivi za poraz – kazala je Damnjanovićeva i dodala da će reprezentativke uprkos porazu u finalu proslaviti osvajanje srebrne medalje.
Golman Katarina Tomašević istakla je da se istovremeno oseća i srećno i tužno.
-Osećam se i srećno i tužno, pomešana su osećanja. Žao mi je što u prepunoj Areni nismo uspele da se okitimo zlatom. Opet smo imale tehničke greške kao u prvom meču u Nišu. Nismo čvrsto ušle u meč kao što znamo, bilo je malo i treme, značaj utakmice učinio je svoje – poručila je Tomašević.
Njena koleginica na golu Jovana Risović rekla je da je ponosna što je deo ekipe koja je druga na svetu.
-Zadovoljne smo, iako nismo osvojile zlato. Imale smo greške u napadu, ali nema veze, devojke su se borile, čestitam im na svemu što su pokazale na ovom šampionatu. Ponosna sam što sam deo ekipe, prešle smo veliki put, malo nam je falilo. Ovo je početak stvaranja reprezentacije – rekla je Risovićeva.
Odlična u defanzivi, Jelena Erić je na kraju morala sa saigračicama da se zadovolji „samo“ srebrom.
-Srce mi se steže Ne mogu da opišem kako se osećam što nismo uzele zlato. Srebro smo osvojile pobedom protiv Poljske, ali nismo uspele da pređemo još jedan stepenik i stignemo do zlata koje smo toliko želele. Trudile smo se, ali i grešile, kakav smo uspeh ostvarile bićemo svesne tek kada se slegnu utisci – rekla je Erić.
Rukometašice Srbije večeras su u borbi za titulu svetskog prvaka izgubile od selekcije Brazila sa 22:20.

Povezana vest:  Železničar i Crvena zvezda finalisti Kupa Srbije