boskovic-divacPONEDELJAK 23 DEC PHOTO A A 8Bošković: Sve zasluge pripadaju mojim igračicama

Selektor rukometašica Srbije Saša Bošković rekao je danas da je srećan zbog nagrade za najboljeg srpskog trenera u 2013. godini, ali da te zasluge najviše pripadaju njegovim igračicama.
Bošković je izabran za najboljeg trenera u godini na izmaku, u tradicionalnom izboru Olimpijskog komiteta Srbije.
-Osećam se sjajno zbog nagrade, ali zahvalio bih na poverenju Rukometnom savezu Srbije. Sve zasluge pripadaju mojim divnim igračicama. Mi treneri treba da budemo iza dobrih rezulatata svojih timova, a ispred kada je nešto loše – rekao je Bošković na dodeli nagrada u Skupštini Beograda.
On je dodao da je očekivao uspeh na svetskom prvenstvu na kojem je reprezentacija Srbije osvojila srebrnu medalju i izrazio nadu da će šansu za revanš Brazilkama imati na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.
-Mi smo i ranije najavljivali juriš na zlato, kao što je bilo na Mediteranskim igrama. Ostaje žal što nismo uzeli najsjajniju medalju na domaćem terenu, imali smo šansu, ali nijanse su odlučivale. Olimpijske igre će biti kruna karijere i obećavam medalju sa tog prvenstva. Želim Brazil u finalu – zaključio je Bošković.
U borbi za titulu šampiona sveta Srbija je u nedelju u Beogradu izgubila od Brazila rezultatom 22:20.

Povezana vest:  Novi poraz od Tunisa