matic Kovilovo KZS 01Matić: Obavezuje nas srebro iz Beograda

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Vladan Matić poručio je danas da će državni tim na prvenstvu Evrope u Danskoj pokušati da požrtvovanom igrom opravda visok nivo koji je postignut pre dve godine na šampionatu u Beogradu.
-Pokušaćemo da nastavimo tamo gde su naše devojke započele nedavno osvajanjem srebrne medalje na Evropskom šampionatu. Trudićemo se da predstavljamo zemlju u najboljem svetlu, atmosfera u timu je odlična, oduševljen sam drugarstvom koje vlada u timu, njihovim pristupom obavezama i ponašanjem prema meni kao selektoru – rekao je Matić na konferenciji za novinara u Sportskom centru u Kovilovu.
On je dodao da će igre na EP u Danskoj između ostalog predstavljati ogledalo njegovog rada.
-Samo požrtvovanom igrom i zajedničkim zalaganjem da ostvarimo zajednički cilj možemo da očekujemo rezultat u Danskoj. Tamo ćemo ići utakmicu po utakmicu, nećemo leteti u pobedama, ali ni padati u očaj posle poraza – rekao je Matić i na taj način parafrazirao rečenicu kolege Sašse Boškovića, kome je čestitao osvajanje srebrne medalje.
Matić je takođe dodao da će fantastična igra srpskih rukometaša na EP u Beograda 2012. biti inspiracija timu u Danskoj.
-Obavezuje nas srebro koje su momci osvojili u Beogradu, pokušaćemo da tu lestvicu kvaliteta zadržimo na visokom nivou – rekao je Matić.
Srpske rukometaše 4. i 5. januara očekuju poslednje provere na turniru u Makedoniji protiv Crne Gore i selekcije domaćina.
-Cilj je da odigramo što bolje u odbrani, znamo da napad neće biti perfektan, ali ove utakmice će nam poslužiti da se spremimo za meč sa Poljskom, koja je naš prvi potivnik u grupi – poručio je Matić.
Reprezentativac Marko Vujin rekao je da se nada da će Srbija ispraviti greške sa prošlog EP kada je osvojena srebrna medalja.
-U Danskoj ćemo pokušati da prođemo grupu, koja je najteža na prvenstvu. Ako to uspemo imamo šansu za veliki rezultat. Ne želim da se gađam velikim izjavama uoči prvenstva, ali optimista sam – rekao je Vujin.
Desni bek Celja Nemanja Zelenović iskazao je zadovoljstvo što je u reprezentaciji i rekao da ce se potruditi da opravda poverenje selektora matića.
-Trudiću se da pokažem šta znam i da sam zaslužio mesto u reprezentaciji – rekao je Zelenović.
Desno krilo Rajko Prodanović ocenio je da Matićevi izabranici imaju šanse na EP i poručio da se nada će se poslednjeg dana šampionata 26. januara Srbija radovati.
Evropsko prvenstvo u Danskoj na programu je od 12. do 26. januara, a Srbija će igrati u grupi C sa Poljskom, Francuskom i Rusijom.

Povezana vest:  Rukometaši Vardara osvijili Ligu šampiona