padinska skela

Rukometaši Partizana trenirali sa zatvorenicima

Rukometni klub Partizan uključio se danas u akciju „Nema života bez sporta“, u okviru koje će održati treninge i 31. januara odigrati utakmicu sa osuđenim licima u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu.
Projekat je pokrenulo ministarstvo pravde i Uprava za izvršenje krivičnih sankcija sa ciljem da osuđenici usvoje pravila rukometa, suštinske principe fer-pleja i nenasilnog rešavanja konflikata.
-Svesni smo pozitivnog uticaja koji sport ima na zajednicu. Pokušaćemo da tokom Evropskog prvenstva u Danskoj ostvarimo postavljene ciljeve i da osuđenim licima pomognemo da nauče i zavole rukomet – rekao je na prvom treningu direktor Rukometnog kluba Partizan Aleksandar Blagojević.
Upravnik Kazneno-popravnog zavoda Beograd Milan Pavlović poručio je da sport ima ključnu ulogu u promociji zdravog načina života. 
-Naš cilj je popularizacija sporta među licima lišenim slobode kako bi na taj način promenili njihovo ponašanje i doprineli usvajanju pozitivnog sistema društvenih vrednosti – dodao je Pavlović.
Kazneno-popravni zavod u Beogradu spada u zatvorske ustanove zatvorenog tipa sa posebnim obezbeđenjem i među najbezbednijim je na Balkanu. 
U njemu zatvorsku kaznu izdržavaju počinioci najtežih krivičnih dela, kao i osuđena lica koja su prilikom izdržavanja kazne u drugim zatvorima ispoljili destruktivno ponašanje. U Kazneno-popravnom zavodu velika pažnja posvećuje se fizižkoj aktivnosti osuđenika. Zatvor ima rekreativni centar sa dve sportske sale u kojima se može igrati mali fudbal, košarka, stoni tenis, šah ili dizati tegovi.
Kako se navodi na sajtu crno-belih, projekat „Nema života bez sporta“ ima za cilj da putem sporta ostvari pozitivan socijalni uticaj na osuđena lica, a samim tim i na širu društvenu zajednicu.

Povezana vest:  Vranješ skratio spisak igrača za Rusiju i BiH