arhus matic700

EP DANSKA 2014

Matić: Na muci se poznaju junaci, sve je u našim rukama

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Vladan Matić rekao je danas da je uveren da njegova ekipa može da pobedi Francusku i plasira se u drugu fazu Evropskog prvenstva u Danskoj. 
-Šta je, tu je. Na muci se poznaju junaci. Sutra je dan D. Jesmo ili nismo… Bićemo pukovnici ili pokojnici. Nadam se da smo ovo prvo. Sve je u našim rukama, igraćemo na sve ili ništa. Možemo do četiri boda za drugu fazu, a možda nam se desi i da odemo kući – rekao je Matić u Orhusu. 
Srbija je u prvom kolu savladala Poljsku, dok je u drugom poražena od Rusije, a Matić je istakao da očekuje mnogo od najiskusnijih. 
-Očekujem da najvažniji igrači, na papiru, najbolji i najplaćeniji izvuku sve od sebe i da pobedimo Francusku. Nema sumnje da oni mogu da se oporave. Navikli su na velike utakmice, pobede i poraze, igraju u velikim klubovima – naveo je Matić. 
Selektor je kazao da je Francuska i dalje vrhunska ekipa. 
-Francuzi su malo promenili ekipu, ali su i dalje vrhunski. Nadam se da ćemo moći i malo više od Poljaka da uradimo. Nedostaje nam koncentracija kod šuta, da ne budemo stegnuti, da opustimo ruku – kazao je selektor Srbije. 
Reprezentativac Nemanja Ilić rekao je da je Francuska jedan od favorita za zlatnu medalju. 
-Svake godine zakomplikujemo nešto, nije nam prvi put. Analiziraćemo greške i spremićemo se za Francusku. Moramo bolje i fizički i taktički pa kako nam bude… – rekao je Ilić. 
Levokrilni igrač je kazao da je veliki otpor Poljaka protiv Francuza dao više vere njegovom timu. 
-Dešava se, verujem da će biti bolje kako vreme odmiče. Niko nije nepobediv, dobar otpor Poljske protiv Francuske dao nam je još više vere u pozitivan ishod. Idemo na sve ili ništa, nećemo kući posle prve faze – kazao je Ilić. 
Srbija i Francuska sastaće se u petak u 20.45 u trećem kolu Grupe C na Evropskom prvenstvu u Danskoj. 

Povezana vest:  EP 2016, Dragica Đurić: Presudila je bolja koncentracija u završnici