boskovic SRB-CHN7703Bošković: Stvoreni uslovi za afirmaciju ženskog rukometa

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je danas da su osvajanjem srebrne medalje na prvenstvu sveta, zlatne medalje na Mediteranskim igrama i četvrtim mestom na prvenstvu Evrope stvoreni uslovi za afirmaciju ženskog rukometa i njegovu polularizaciju.
-Smatram da su ovim uspesima stvoreni uslovi za afirmaciju i popularizaciju ženskog rukometa, da se deca animiraju i počnu da se bave ovim sportom. Otkako sam selektor ideja je da se igra s najboljim svetskim selekcijama. Ove godine pozvani smo da učestvujemo u Zlatnoj ligi i Mobelringen kupu, koji se održava u Oslu, što je veliko priznanje i privilegija – kazao je Bošković na sednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije (RSS).
On je dodao da žensku reprezentaciju u narednom periodu očekuje EHF nedelja i kvalifikacije sa Švedskom za prvenstvo Evrope, čiji su domaćini Hrvatska i Mađarska u decembru.
Selektor muške reprezentacije Vladan Matić izrazio je žaljenje zbog neuspeha na prvenstvu Evrope u danskoj.
-Verovao sam u ekipu, dobro smo se pripremali i imali odličnu atmosferu u reprezentaciji, ali to nismo uspeli da iskoristimo. Dobili smo reprezentaciju Češke u baražu kvalifikacija za svetsko prvenstvo u Kataru, u narednom periodu očekuje nas EHF nedelja i u planu su dve kontrolne utakmice, najverovatnije sa selekcijom Slovačke – rekao je Matić.
UO je predložio da kancelarija RSS pošalje predlog da ovogodišnji kandidati za Majsku nagradu budu Saša Bošković i Andrea Lekić, koja je u izboru IHF proglašena za najbolju rukometašicu sveta u 2013. godini.

Povezana vest:  Rukometni reprezentativci kupili belu tehniku za stanvništvo koje je pretrpelo štetu od poplava