Luka Radovic i Steva Sretenovic 2

Šišanje kao izraz solidarnosti sa obolelom decom

Rukometni klub Partizan i dalje je aktivan u svom humanitarnom delovanju i želji da svojim primerom i akcijama pomogne svima kojima je to potrebno.
Zato su igrači Partizana, Luka Radović i Stevan Sretenović, odlučili da podrže Svetski dan dece obolele od raka i pokrenu akciju kojom će se prikupljati pomoć za njih.
Tako je Radović simboličnim brijanjem glave poželeo da iskaže da saoseća sa svom onom decom koja su obolela od raka i ovim gestom pokrenuo je akciju kojom će se prikupljati donacije za NURDOR (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka), a u cilju obezbeđivanja što kvalitetnijih uslova lečenja i života obolelih mališana i mladih u celoj Srbiji.
U dogovoru ostalih igrača, kluba i Partizanove internet prodavnice Crno-beli butik, 15. i 16. februara, na Svetski dan dece obolele od raka, sva finansijska sredstva od prodaje zimskih kapa doniraće se Udruženju NURDOR.
„Svesni smo da deca i njihove porodice prolaze kroz teško razdoblje i srećni smo što im ipak možemo na neki način pomoći i pokazati im da smo tu za njih“, izjavio je golman Rukometnog kluba Partizan Luka Radović, koga je na „nulu“ ošišao saigrač Stevan Sretenović.
Gotovo svakog dana kancer se dijagnostifikuje jedom detetu u Srbiji, ipak, ohrabruje činjenica da je u više od 70 odsto slučajeva moguće izlečenje.
NURDOR – Poziv na broj 12345, Beograd 170-30010715000-82

Povezana vest:  Opština Vrnjačka Banja nagradila žensku rukometnu reprezentaciju Srbije