boskovic SRB-CHN7703

Bošković: Šveđanke kvalitetne, ali mi smo drugi na svetu

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković izjavio je danas da je selekcija Švedske kvalitetna, ali da vicešampionke sveta žele dvostruki trijumf u predstojećim mečevima kvalifikacija za prvenstvo Evrope.
-Selekcija Švedske je jako dobra i kvalitetna ekipa, traže šansu da igraju u Mađarskoj i Hrvatskoj, ali mi imamo reprezentaciju koja može da se nosi sa njima. Imamo najbolje igračice, osvojile su srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u decembru i nadam se da ćemo uz podršku navijača uspeti da pobedimo – rekao je Bošković na okupljanju vicešampionki sveta u beogradskom Hotelu M.
Srbija će u dvomeču sa Sveđankama igrati bez Svetlane Ognjenović koja je završila karijeru, a pod znakom pitanja je nastup povređene Dragane Cvijić.
Kapiten Andrea Lekić izrazila je zadovoljstvo što su devojke ponovo na okupu, tri meseca posle osvajanja srebra na SP.
-Utakmice su od velikog značaja, idemo na obe pobede. Potrudićemo se da zadržimo nivo sa SP – poručile je Lekićeva.
Iskusna Jelena Erić, koja privodu kraju reprezentativnu karijeru pozvala je navijače da pomognu ekipi.
-Drago mi je što igramo u Kragujevcu i što će imati priliku da nas ugoste. Mi ćemo se potruditi da im se odužimo na najbolji mogući način – poručila je Erić.
Srbija je do sada odigrala dve utakmice u kvalifikacijama, pobedila Švajcarsku sa 32:21, a potom izgubila od Slovenije sa 31:26 i trenutno deli drugo mesto u grupi, upravo sa Slovenkama, sa po dva osvojena boda. Šveđanke imaju četiri zahvaljujući pobedama protiv Slovenije sa 30:25 i Švajcarske sa 30:22.
Prvi meč igra se u četvrtak od 20 sati u Kragujevcu, a drugi u nedelju u Kristijandštadu od 18. 15 sati.
Plasman na šampionat, gde Srbija želi da napravi korak više od četvrtog mesta sa prethodnog turnira u Beogradu, obezbediće dve najbolje selekcije.
Evropsko prvenstvo u rukometu za žene održaće se u Hrvatskoj i Mađarskoj od 7. do 21. decembra.

Povezana vest:  Poznati svi četvrtfinalisti prvenstva sveta za rukometaše