boskovic kgBošković: Nedostajalo je koncentracije

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je večeras da je njegovim igračicama nedostajalo koncentracije u odlučujućim trenucima kvalifikacijonog duela sa Švedskom.
-Došlo je do pada koncentracije, par šansi smo promašili i Švedska je to iskoristila. Pretpostavili smo da će biti teška i neizvesna utakmica. Prvo poluvreme smo odigrali slabije, u drugom krenuli bolje, došli do četiri gola prednosti, ali… – rekao je Bošković, a prenosi zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije.
Srbija je večeras u Kragujevcu remizirala sa Švedskom 25:25 u utakmici trećeg kola Grupe pet kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Sveđanke su pet sekundi pre kraja meča došle do izjednačenja, a Bošković je kazao da se te stvari dešavaju u sportu.
-Gol u poslednjoj sekundi, to je rukomet, to je sport. Idemo u Švedsku, imamo šanse u revanšu – kazao je Bošković.
Kapiten reprezentacije Srbije Andrea Lekić rekla je da nerešen rezultat „nije loš“ i dodaje da to doprinosi neizvesnoti u grupi do kraja takmičenja.
-Rezultat nije loš, idemo na revanš i nadamo se pozitivnom ishodu. Grupa će biti zanimljiva do kraja, a nama ostaje žal da pred ovom sjajnom atmosferom nismo ostvarili pobedu – rekla je Lekićeva.
Ona je dodala da ekiap treba da radi na podizanju koncentracije u trenucima kada ima prednost.
-Nama ostaje da vežbamo da držimo visok nivo igre u trenucima kada imamo prednost – rekla je najbolja igračica na svetu u 2013. godini.
Selektor Švedske Lars Tomas Siverston kazao je da zadovoljan ostvarenim rezultatom protiv Srbije.
-Zadovoljni smo osvojenim bodom. Počeli smo dobro, ali smo imali problema u odbrani sa Lekićevom u sredini, ali je 14:14 bilo zadovoljavajuće za nas na poluvremenu. Počeli smo loše drugo poluvreme, sa mnogo tehničkih grešaka. Sreća po nas da se Srpkinje nisu odlepile u tom periodu, inače bi meč bio rešen -rekao je Siverston.
Rukometašica Švedske Linea Torstenson rekla je da njena reprezentacija može da igra još bolje.
-Bod protiv vicešampiona sveta na njegovom terenu je dobar rezultat. Radićemo na detaljima, možemo još bolje sledeći put, ali smo veoma zadovoljni remijem – kazala je Torstenson.

Povezana vest:  Stanić: Najgore je tražiti opravdanje