Gone With the WindRoman o dadilji Skarlet O’Hare iz „Prohujalo sa vihorom“

Gotovo osam decenija od objavljivanja epskog romana „Prohujalo sa vihorom“, dadilja Skarlet O’Hare, Mami, dobija svoju priču.
Izdavačka kuća Sajmon i Šuster saopštila je danas da će objaviti roman „Ruth’s Journey“ (Rutino putovanje) Donalda Mekejga u oktobru.
Kako prenosi agencija AP, reč je knjizi čija radnja prethodi priči čuvene sage o ljubavi i američkom građanskom ratu Margaret Mičel.
Mekejg je poznat i kao autor još jednog autorizovanog nastavka Mičelinog romana – „Retovi ljudi“ (Rhett’s People) koji se bavi Retom Batlerom, takođe, jednim od glavnih junaka originalne priče.
„Rutino putovanje“ govori o životu Skarletine dadilje od njenog dolaska u Džordžiju početkom 19. veka.
Godine 1939, simpatičnu i oštroumnu Mami je na filmu ovekovečila Hati Mekdanijel, koja je bila prva crna glumica koja je osvojila Oskara.
Roman „Prohujalo s vihorom“ objavljen je 1936. godine, a tri godine kasnije po njemu je snimljen i istoimeni film u režiji Viktora Fleminga, sa Vivijen Li i Klargom Gejblom u glavnim ulogama.

Povezana vest:  Zoran Hristić i Mimo Kutikio dobitnici Nagrade za životno delo Mali princ Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici