srbija slavlje

Srpski rukometaši bolji od Slovačke, Matić zadovoljan

Rukometna reprezentacija Srbije pobedila je danas u Zrenjaninu selekciju Slovačke sa 28:20 (10:11), u utakmici koja je igrana u okviru EHF nedelje. Najefikasniji u srpskom timu bio je kapiten Momir Ilić sa sedam golova, Rastko Stojković postigao je šest, a Nemanja Ilić i Nemanja Zelenović po tri. Slovačku su predvodili Patrik Hruščak i Karol Zehmester sa po četiri pogotka. 
Selektor Srbije Vladan Matić rekao je da je zadovoljan i da je duel sa Slovačkom dobra priprema za ono što očekuje njegovu ekipu u narednom periodu. 
-Na početku smo igrali sporo. Držali smo dobru odbranu. Ovo je jako dobra pripremna utakmica za ono što nas čeka u junu. Čim smo se opustili, postali smo agresivniji napravili smo dobre golove. Poslednjih 20 minuta igra je bila kakva nam treba. Zahvalio bih se protivniku na fer igri i publici u Zrenajninu na atmosferi – rekao je Matić posle utakmice. 
Srpski rukometaš Nenad Vučković kazao je da je njegova mlada ekipa ispunila zadatak. 
-U prvom poluvremenu promašili smo 10 zicera, što se odrazilo na rezultat, kada smo vodili sa jedan razlike. Ovo je mlada ekipa, ispunili smo zadatak i pokazali dobru igru na kraju – kazao je on. 
Rastko Stojković je zahvalio slovačkoj ekipi što je došla da pomogne Srbiji u pripremama za Svetsko prvenstvo. 
-Hteo bih da se zahvalim reprezentaciji Slovačke na dobroj utakmici, kao i što je došla da nam pomogne u ovom pripremnom delu za Svetsko prvenstvo. Nadam se da ćemo sutra ostati svi zdravi i odigrati još jednu dobru utakmicu – naveo je Stojković. 
Selektor Slovačke Zoltan Hajster rekao je da je njegovom timu nedostajala koncentracija. 
-Stali smo i nismo igrali agresivno. Srbija je preuzela igru, nismo mogli da nađemo šansu da preokrenemo rezultat. Zahvaljujem se ekipi Srbije na fer igri – rekao je Hajster. 
Srbija i Slovačka će se ponovo sastati sutra u 18.00 u Smederevu. 

Povezana vest:  ŠAMPIONKE ZAPOČELE PRIPREME ZA NAREDNU SEZONU