Jelena Bulatovic SAM i Gorana Dzudza Jakovljevic NDF 2„Školica života“ uz podršku vodećih menadžera Srbije

Srpska asocijacija menadžera potpisala je Protokol o saradnji i postala partner Fondacije „Novak Đoković“ sa ciljem da podrži njen budući humanitarni rad u novčanim sredstvima i u robi. Prvi zajednički projekat je „Školica života – Zajedno za detinjstvo“ koji će SAM podržati na predstojećoj dobrotvornoj aukciji uskršnjih jaja, kao i sa prikupljanjem novčanih sredstava unutar SAM-a u periodu od aprila do juna 2014 godine.
„Protokol o saradnji sa Fondacijom Novak Đoković smo sklopili jer iskreno verujemo da stvaranje boljeg društva u kojem živimo kreće od stvaranja uslova u kojima sva deca i mladi mogu razvijati svoje pune kapacitete. Želimo da svojim angažovanjem podržimo projekat „Školice života“ koji je usmeren da se deci u ugroženim područjima pruži pomoć. Smatramo da je pored kompanijskog društveno odgovornog poslovanja, veoma bitno i odgovorno podsticati i ličnu filantropiju i biti dobar primer drugima. Iskreno se nadamo da ćemo na kraju godine imati uređene, obnovljenje i opremljene „Školice života“ u Kraljevu, Vladičinom Hanu, Merošini i Vladimirovcu na radost mališana koji žive u ovim opštinama“ – rekla je Jelena Bulatović, izvršne direktorka Srpske asocijacije menadžera.
Saradnja će početi sa podrškom „Školicama života“, na predstojećoj dobrotvornoj aukciji uskršnjih jaja, zakazanoj za 14. april 2014. godine u Skupštini grada Beograda sa početkom u 19 časova, kao i sa prikupljanjem novčanih sredstava od aprila do juna ove godine unutar same asocijacije. Novac koji članovi sakupe biće uručen Fondaciji na velikom Junskom susretu, koktelu koji tradicionalno organizuje Srpska asocijacija menadžera.
Gorana Džudža Jakovljević, projekt menadžer Fondacije „Novak Đoković“, prilikom potpisivanja Protokola o saradnji istakla je: „Pravilno i zdravo odrastanje dece je odgovornost svih nas pojedinačno, posebno u periodu ranog fizičkog i mentalnog razvoja. Obezbediti stimulativne i bezbedne uslove za obrazovanje i odrastanje ključan je faktor sa ciljem da se svakom detetu pruži mogućnost da ostvari svoje potencijale. Poslovni sektor i uspešne kompanije imaju veliku ulogu u kreiranju zdravog privrednog ambijenta, a naročito u podršci i razvoju dečijeg sveta, odnosno dece koja su deo svih nas i naše društvene zajednice. Protokol o saradnji je dokaz da su današnji uspešni poslovni ljudi svesni da je ulaganje u obrazovanje dece pravi način da ulažemo u njihovu, a sasvim sigurno i našu svetlu budućnost. Podrška Srpske asocijacije menadžera projektu Školice života – Zajedno za detinjstvo prvi je korak u našoj saradnji, a sigurna sam da će se ta saradnja proširiti na zajedničke aktivnosti u budućnosti“.
Srpska asocijacija menadžera je poslovno udruženje koje okuplja preko 300 uspešnih menadžera Srbije, koji prepoznaju i ističu važnost društveno odgovornog ponašanja i pružaju podršku kontinuiranoj edukaciji i unapređenju znanja i veština.
Fondacija „Novak Đoković“ ima za cilj da stvori kvalitetnije uslove za obrazovanje i odrastanje dece širom Srbije, a naročito dece iz ruralnih i socijalno ugroženih sredina. Zahvaljujući darežljivosti i velikoj pomoći svojih donatora, partnera, prijatelja i volontera, NDF uspešno sprovodi svoje projekte koji su usmereni na poboljšanje kvaliteta života dece u Srbiji.

Povezana vest:  Da li ste pustili brkove?