zoran cendic 2014
TEKVONDO
EP BAKU 2014
Ćendić: Donosimo pet medalja!
 
U glavnom gradu Azerbejdžana – Bakuu od 1. do 5. maja okupiće se najbolji tekvondisti Starog kontinenta. Srbiju će na prestižnom takmičenju predstavjati 15 tekvondoka.
Na spisku Stručnog štaba su: Jovana Petrović (do 46 kg), Ivana Ćujić (do 49 kg), Dragana Gladović (do 53 kg), Aleksandra Radmilović (do 57 kg), Dajana Perišić (do 67 kg), Milica Mandić (do 73 kg), Ana Bajić (preko 73 kg), Miloš Kilibarda (do 54 kg), Miloš Gladović (do 58 kg), Nikola Vuković (do 63 kg), Ivan Purešević (do 68 kg), Damir Fejzić (do 74 kg), Stojan Rabijac (do 80 kg), Đorđe Marčetić (do 87 kg), Relja Prosenica (preko 87 kg). Treneri su Dragan Jović i Boris Gorjup.
-Izuzetno mi je drago što je na čelu tima Dragan Jović koji će svojim znanjem i iskustvom podstaći ekipu da stigne do pobedničkog postolja. Od ovog sastava reprezentacije očekujem istorijski rezultat. Krivo mi je što u sastav reprezentacije nije mogao da Draško Jovanov zbog povrede – prve su reči Zorana Ćendića, generalnog sekretara Tekvondo asocijacije Srbije.
Prvi operativac očekuje najmanje pet medalja na takmičenju I konstatuje da nikada nije bila jači sastav nacionanog tima.
-Imamo ekipu za respect, kako u jugoistočnoj Evropi tako I na kontinentu. Do sadašnji rezultati pokazuju da ćemo se iz Bakua vratiti sa najmanje pet medalja a svake godine pomeramo granice u rezultatima. Trenutno smo najtrofejniji borilački sport, iz porodice olimpijskih sportova. Naši borci sa svakog takmičenja donose medalje I to je odlična stvar kako za naš sport tako i za Srbiju.
Ćendić naglašava da do puta tima u Azerbejdžan ekia putuje na Kopaonik na pripreme.
-Pod vođstvom trenera nacionalnog aveza ekipa putuje na Kopaonik na završne pripreme na par dana a potom će reprezetativci rati po klubovima do polasa u Baku – rekao je Ćendić.
Povezana vest:  Krunićeva u četvrtfinalu Bukurešta