rajko i gruzijac
Trener iz Gruzije stigao u Srbiju
 
Gruzijski trener, rodom iz Tbilisija, Berišvili Josep došao je u Srbiju u dogovoru Rvačkog saveza Srbije i njega u cilju poboljšanja rada sa rvačima, po klubovima, širom Srbije.
Berišvili je sleteo na aerodrom Nikola Tesla a posle kraće dobrodošlice upućene od strane Rajka Baltića, potpredsednika RSS za međunarodni program trener iz Gruzije uputio se u Sombor odkle počinje sa radom. U Srbiji će se zadržati do kraja juna a pored Sombora boraviće još u Zrenjaninu, Kanjiži, Senti, Kragujevcu, Novom Sadu, Šapcu, Obrenovcu i srpskoj prestonici.
-Iako je naša škola rvanja jedna od najjačih u Evropi, jugoslovenske i srpska škola rvanja, u Srbiju je iz Gruzije stigao trener sa bogatim iskustvom, sa prostora bivšeg SSSR jer oni gaje drugačiju školu rvanja ovo će biti bogato iskustvo za sve. Kako za takmičare koji će osetiti novi trend rvanja sigurno će i treneri imati šanse da nauče dosta toga od trenera iz Gruzije. Posle dolaska trenera iz Bugarske u Stručnom štabu ovo je još jedan odličan potez našeg saveza radi usavršavanja naših takmičara i trenera u daljem radu i napredovanju, kako u nacionalnom timu tako i u klubovima – rekao je Rajko Baltić, potpredsednik RSS.
Berišvili je po dolasku u Srbiju rekao:
-Za vreme Ljubomira Ivanovića – Gedže imali smo odliičnu saradnju, mi smo dolazili u Jugoslaviju vi putovali za Rusiju. Sada kada su me pozvali bio sam presrećan i došao sam u Srbiju da pomognem. Velika mi je čast što sam ovde.
Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGA SRBIJE, Poznati učesnici Fajnal fora