Roger_Federer_portretPOSLE PORAZA U RIMU

Federer: Nadam se da ću uspeti da se oporavim

 

Ernests Gulbis biće upisan kao jedan od retkih tenisera koji je naneo poraz neprikosnovenom broj jedan Rodžeru Federeru. Na ATP turniru u Rimu, Masters Serije 1.000 Litvanac je iskoristio  sedmu meč-loptu u susretu protiv Federera za najveću pobedu u njegovoj karijeri I pobedu koja ga je odvela u treće kolo turnira u RImu.

Gulbis je 40. na ATP listi a pobedio je Federera sa sa 2:1 u setovima (2-6, 6-1, 7-5) i tako ostvario petu pobedu u karijeri protiv nekog od igrača iz Top 10, a prvu protiv vodećeg na listi u drugom međusobnom meču.

Povezana vest:  Troicki u drugom kolu turnira u Baštadu

-Nadam se da ću uspeti da se oporavim i da se vratim, obično sam to uvek uspevao nakon ovakvih poraza. Ponekad je potreban poraz da vas protrese da se osvestim. Kada izgubite, shvatite koliko je teško dominirati ATP Turom. Nokaut faza je brutalna, jednu ste nedelju sjajni, a drugi ste užasni – rekao je Federer, kojem je ovo bio prvi poraz u otvarajućem meču na otvorenom još od Monte Carla iz 2000.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2011, Đoković ne dolazi u Novi Sad na meč sa Indijom

-Moja igra nije bila na nivou, čak ni kod 5:5 u trećem setu. Moj servis nije radio kako bi trebalo, a sa osnovne crte nisam stvarao prednost kao što umem – dodao je Švajcarac, koji je samo nekoliko sati pre meča s Gulbisom uz Rafaela Nadala učestvovao na otvaranju novog centralnog terena “Foro Italica” kapaciteta 10.400 mesta.

Ove sezone Federer ima 13 pobeda i četiri poraza a po prvi put još od 2002. dogodilo mu se da je poražen pre četvrtfinala na nekom turniru.

Povezana vest:  WTA INDIJAN VELS, Ivanović uspešna na startu Indijan Velsa

Federer je na samo šest nedelja udaljen od obaranja rekorda koji je sada u vlasništvu Amerikanca Pita Samprasa koji je 286 nedelja provedeo na prvom mestu ATP liste. Ukupno, Federer u karijeri ima odnos od 691 pobede i 165 poraza i ove će sezone, sasvim je izvesno, postati tek 10. igrač u istoriji ATP tura koji će probiti “magičnu granicu” od 700 pobeda.